Σαντ-Ρος: «Τι μου είπε ο Ιτούδης όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό»

Σαντ-Ρος: «Τι μου είπε ο Ιτούδης όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό»

O Χάουαρντ Σαντ-Ρος αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε και τις θέσει που του αρέσει να αγωνίζεται.

Επίσης ο 29χρονος παίκτης στάθηκε στα όσα του είπε ο Γιώργος Βόβορας και το πόσο πολύ του έδειξε εμπιστοσύνη ενώ αναφέρθηκε και στη συμβουλή του Δημήτρη Ιτούδη λίγο μετά τη συμφωνία του με το «τριφύλλι».

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:

– Μπαίνετε στην αφετηρία της νέας σεζόν. Τι έχεις να περιμένεις και ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις μέχρι στιγμής…

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την προοπτική του Παναθηναϊκού και που βρίσκομαι στην ομάδα. Πρόκειται για μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, όλοι έχουν τρομερή νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Από την πρώτη στιγμή μας φέρθηκαν σαν οικογένεια και γενικά όλοι δίνουν βάρος στην έννοια της λέξης ‘οικογένεια’ μέσα στην ομάδα. Και είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ…»

– Δεν θα νιώθεις και τόσο νέος εδώ, μιας και βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Άρα δεν θα έχεις θέμα προσαρμογής;

«Σίγουρα θα με βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι βρίσκομαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Ήμουν στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης της ΑΕΚ, θα είμαι στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης του Παναθηναϊκού και πραγματικά το νιώθω σαν να είναι το σπίτι μου. Σϊγουρα θα με βοηθήσει πολύ. Δεν νιώθω τόσο ως νέος εδώ αφού είναι ένας χώρος που γνωρίζω καλά.»

– Πάντως έγιναν όλα πολύ σύντομα μετά την αποδέσμευσή σου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τι συνέβη και συμφώνησες τόσο γρήγορα με τον Παναθηναϊκό;

«Πάντα είχα στο μυαλό μου να παίξω στην EuroLeague. Όταν η ΤΣΣΚΑ αποφάσισε να με αφήσει ελεύθερο, αμέσως ήρθε ο Παναθηναϊκός. Μου μίλησε ο coach Βόβορας και μου είπε όλα τα καλά πράγματα που μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Ήταν ξεκάθαρος από την αρχή απέναντι μου και αυτό ήταν κάτι που εκτίμησα πολύ. Ήθελα παίξω στην EuroLeague και να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο υψηλότερο επίπεδο. Και έτσι πήρα αυτήν την ευκαιρία…»

– Πώς ήταν το πέρασμά σου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Και αν σου είπε κάτι ο coach Ιτούδης για την απόφασή σου να υπογράψεις στον Παναθηναϊκό

«Στην ΤΣΣΚΑ λειτουργούσαν όλοι πολύ επαγγελματικά. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ΤΣΣΚΑ. Όλα ήταν εξαιρετικά. Επίσης θέλω να πω περαστικά στον coach Ιτούδη που βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και να ευχηθώ τα καλύτερα για εκείνον και την οικογένειά του. Όταν ήμουν στην ομάδα μου μίλησε πολύ και μου έδωσε πολλές συμβουλές. Και ήταν τιμή μου που μου μιλούσε με αυτόν τον τρόπο ένας τόσο έμπειρος προπονητής. Όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό μου είπε να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε ματς και να παίζω στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Πιστεύει ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο και με το που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, μου είπε αυτό το πράγμα».

– Γίνεται πολύ λόγος για τη θέση την οποία θα αγωνίζεσαι. Πόιντ γκαρντ; Σούτινγκ γκαρντ; Σμολ φόργουορντ; Θα κληθείς να παίξεις άμυνα στις τέσσερις από τις πέντε θέσεις; Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

«Απλά θέλω μόνο να βοηθάω την ομάδα μου με οποιονδήποτε τρόπο μου ζητηθεί. Σίγουρα μπορώ να κατεβάσω τη μπάλα οπότε σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, βλέπω τον εαυτό μου ως point guard. Όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίζω από το ‘ένα’ έως και το ‘τρία’ και ως το ‘τέσσερα’ με τις αλλαγές στην άμυνα. Το σίγουρο είναι ότι θα παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις, σε οποιαδήποτε θέση και αν παίζω. Αρκεί να βοηθάω την ομάδα μου.»

– Σου είπε κάτι συγκεκριμένο ο coach Βόβορας όσον αφορά τον ρόλο που θα έχεις και τι περιμένει από εσένα;

«Ο coach Βόβορας μου είπε να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω το παιχνίδι μου. Ξέρει ότι δεν έχω πολύ εμπειρία στην EuroLeague, αλλά πραγματικά με πιστεύει πολύ. Θέλει να παίζω σε πολλές θέσεις όπως είπαμε και πριν, να είμαι καλός αμυντικός ωστόσο δεν μου έχει ζητήσει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Να έχω αυτοπεποίθηση και να μην την χάνω οτιδήποτε και αν συμβαίνει στο παρκέ. Και πάντα να είμαι συγκεντρωμένος.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News