Οι «σύμμαχοι», ο εχθρός και η ελπίδα του Παναθηναϊκού στην υπόθεση Πούκι

Ο Πούκι και οι άλλες δύο περιπτώσεις επιθετικών

Ο Τεέμου Πούκι είναι ο νούμερο ένα στόχος για τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να διατηρούν ελπίδες να αποσπάσουν το «ναι» της Μπρόντμπι, σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, όπου το «Τριφύλλι» μαζί με τους… συμμάχους του αντιμετωπίζει την κακή οικονομική κατάστασή του!

Οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με την Μπρόντμπι δείχνουν να έχουν παγώσει, για την ώρα, αφού οι Δανοί ζητούν 2.000.000€ ακατέβατα, προκειμένου να βάλουν καθαρά στην τσέπη 1.500.000€. Ωστόσο, δεν είναι σε τόσο πλεονεκτική θέση, όσο θέλουν να πιστεύουν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ζητήσει από το πρώτο λεπτό της αποχώρησης του Μάρκους Μπεργκ τον Τεέμου Πούκι. Στο πρόσωπο του Φινλανδού στράικερ, ο Έλληνας τεχνικός βλέπει τον παίκτη που μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Σουηδού και να έχει έναν σκόρερ για τα επόμενα χρόνια.

Άνθρωποι του Παναθηναϊκού το έχουν καταστήσει σαφές αυτό, τόσο στον παίκτη, όσο και στην πλευρά του, με αποτέλεσμα να τον… ψήσουν. Ο Πούκι θέλει να έρθει στον Παναθηναϊκό, βλέπει προοπτική σε μια ενδεχόμενη μεταγραφή και θεωρεί ότι μέσω του Τριφυλλιού μπορεί να αναδειχθεί, όπως έγινε με πολλούς άλλους παίκτες τα τελευταία χρόνια.

Συν τοις άλλοις, ο Φινλανδός φορ έχει ρίξει επανειλημμένα άκυρο στην Μπρόντμπι σε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2018. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Μπρόντμπι έχει διορία μέχρι τις 31 Αυγούστου να αποκομίσει οικονομικό όφελος από τον παίκτη.

Συνοψίζοντας, ο Παναθηναϊκός έχει συμμάχους τον παίκτη, τα «θέλω» και τις φιλοδοξίες του, αλλά και το ότι λήγει το συμβόλαιο του, με εχθρό του Τριφυλλιού να είναι σε ακόμα μια περίπτωση η οικονομική κατάσταση του Συλλόγου. Δεν μπορεί να φτάσει τις απαιτήσεις της Μπρόντμπι ο Παναθηναϊκός και κατ’ επέκταση δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει χρήματα που δεν θα πάρει εντός της χρονιάς. Σημαντικό ρόλο σε αυτό ενδέχεται να έπαιξε και η… γκίνια της κλήρωσης στα Playoffs του Europa League.

Τα πράγματα, λοιπόν, στην περίπτωση του Πούκι είναι πάρα πολύ απλά. Ο Παναθηναϊκός έχει… ρίξει δίχτυα, είναι με δεμένα χέρια, αφού δεν έχει την δυνατότητα να ανέβει άλλο ή να προσφέρει κάτι παραπάνω κι ελπίζει σε αναθεώρηση της κατάστασης από τους Δανούς και πίεση του ίδιου του Πούκι να φύγει. Εντός ημερών αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος…

Πάντως, στο «πράσινο» στρατόπεδο δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές με τις περιπτώσεις δύο παικτών για την θέση του φορ. Ονόματα και δεδομένα παραμένουν άγνωστα, για την ώρα. Πέρα από το ότι αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας που ανοίγει ο Παναθηναϊκός τον καθιστά έτοιμο να κλείσει την… τρύπα στην γραμμή κρούσης, σε περίπτωση «ναυάγιου» στην μεταγραφή του Πούκι, ενδέχεται να ασκήσει πίεση στους Δανούς να ξεκαθαρίσουν τα θέλω τους και την κατάσταση. 

Σε φουλ ρυθμούς και συνεχόμενα ταμεία! Προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News