Η στάση των παικτών και οι «μειώσεις» σε Τόμας-Καλάθη-Φριντέτ

Η στάση των παικτών και οι «μειώσεις» σε Τόμας-Καλάθη-Φριντέτ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με μήνυμά του στο Instagram ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος με το deal της Ευρωλίγκας με την Ένωση Παικτών (ELPA) για καταβολή του 80% των συμβολαίων στους παίκτες και προσανατολίζεται σε ένα ψαλίδι 35%.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ προς τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις των ίδιων των παικτών και το κατά πόσο θα παρουσιαστούν διαλλακτικοί ή θα απορρίψουν τις μειώσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και στην έξοδο κάποια μεγάλα συμβόλαια.

Η Live Sport παρουσιάζει ενδεικτικά πόσο μπορεί να μειωθούν κάποια από τα μεγάλα συμβόλαια του Παναθηναϊκού. Για τον Καλάθη που έχει συμβόλαιο 2,3 εκατ. δολαρίων, εφόσον περάσει το -35% του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα χάσει 805.000 δολάρια, ενώ βάσει της συμφωνίας της ELPA 460.000 δολάρια. Για τον Φριντέτ του 1,7 εκατ. δολαρίων το χρόνο το «ψαλίδι» είναι 595.000 και 340.000 δολάρια αντίστοιχα, ενώ για τον Ντεσόν Τόμας των 800.000 δολαρίων θα είναι 280.000 και 160.000 δολάρια αντίστοιχα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News