Η σπόντα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου

Η σπόντα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου

Και τίποτα να μη παίξει στον Παναθηναϊκό ο Βλαχοδήμος, που λέει ο λόγος και ρήτρα να πληρώσουν στον Ολυμπιακό, πάλι ο κόπος άξιζε. Οπωσδήποτε, για τη σπόντα! Η σπόντα είναι ότι ήλθε στην Ελλάδα δώρο, μέσω του πρώτου, ο δεύτερος Βλαχοδήμος. Ο τερματοφύλακας.

Είκοσι δύο ετών, 1μ.90+, προπαιδευμένος απ’ τα -15 σε όλες τις Εθνικές της Γερμανίας χρονιά τη χρονιά, με τη δική τους νοοτροπία και τη δική τους προσωπικότητα, ένας δυνατός συνδυασμός όταν και όπου αυτά αναμειγνύονται με το δικό μας αίμα, το 100% ελληνικό.

[ads2]

Γιατί ο Οδυσσέας είναι Ελληνας, απ’ το 1ο ως το 191ο εκατοστό του. Μιλά τέλεια τη γλώσσα, μολονότι δεν έζησε ποτέ εδώ. Είναι με Ελληνίδα, νομίζω, κοπέλα. Και, σίγουρα, είναι γιος τυπικών Ελλήνων της Στουτγκάρδης, του κυρίου Επαμεινώνδα και της κυρίας Παρασκευούλας. Δωρεάν, και έτοιμος. Ένας τερματοφύλακας που πεινάει να παίξει και ν’ αναλάβει ευθύνη.

Ο Παναθηναϊκός, παραδοσιακά στη χώρα, είναι μήτρα τερματοφυλάκων. Η εθνική μήτρα. Κάποτε, η μισή Σούπερ Λιγκ είχε στα δοκάρια δικούς του. Παιδιά του Παναθηναϊκού. Ακόμη και σήμερα, όπως και στο παρελθόν πολλάκις, οι τρεις της Εθνικής (Καρνέζης, Καπίνο, Βελλίδης) υπήρξαν δικοί του.

Τώρα, λοιπόν, που στον Παναθηναϊκό μπήκαν μπρος μαστορέματα και δεν μένει μερεμέτι για μερεμέτι να γίνει κάποια άλλη στιγμή, όλα εδώ+τώρα σ’ ένα πυρετό ολικής ανακαίνισης, τώρα που ο Παναθηναϊκός «έρχεται στα λόγια» του Νταμπίζα μετά τον Νταμπίζα και (αφού μεσολάβησε η πλήρης διάσταση από τραπέζης+κλίνης) σταδιακά ξαναφτιάχνει τη σχέση του με τη λογική του ποδοσφαίρου, τώρα που βάζει πάλι στο παιγνίδι του στοιχεία με διακριτό προσανατολισμό…

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News