Η «πράσινη» έκπληξη - Ενδεκάδα στα πλέι οφ

"Άκυρο" από Αγιούμπ σε ομάδα της πατρίδας του

Κρίνοντας από το πόσο καιρό είχε να αγωνιστεί, τα περιττά κιλά που κουβαλά, το γενικό του “σκούριασμα” και την αποδόμησή του από τον κόσμο της ομάδας, ο Γιασίν Αγιούμπ μόνο άσχημος δεν ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ποδοσφαιρικό τέκνο του Ολλανδού κόουτς Έρικ τεν Χαγκ είναι ο 27χρονος Μαροκινός μέσος, τυχαίος παίκτης δεν είναι. Ντεμπούτο στα 19 του στο ολλανδικό πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση ενός πρώην τεχνικού (και σπουδαίου διεθνή παίκτη) του Αγιαξ, του Γιαν Βάουτερς, στις 27/1/2013 (Ουτρέχτη – Ντεν Μπος 3-1). Στα δυόμισι χρόνια παρουσίας του στην Ουτρέχτη ο Μαροκινός έπαιξε 91 ματς!

Έντεκα γκολ και 24 ασίστ “έγραψε” ο Αγιούμπ με τον “δάσκαλο” Τεν Χαγκ στο κλαμπ το οποίο επί τρεις διαδοχικές σεζόν ήταν στην πρώτη πεντάδα της Eredivisie κι ο ποδοσφαιριστής θεωρούνταν το μεγάλο αστέρι Λογικό ήταν να πάρει προαγωγή με προορισμό το Ρότερνταμ και την Φέγενορντ.

Εκεί οι προπονητές ελάχιστον τον εμπιστεύτηκαν, ο Τζοβάνι φαν Μπρόκχορστ, ο Γιαπ Σταμ κι ο Ντικ Άνβοκάατ είχαν άλλα πλάνα και παίκτες στο μυαλό τους, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Τσάβι Ρόκα να τον φέρει στον Παναθηναϊκό όπου ακόμα ο παίκτης δεν έχει κάνει την διαφορά.

Το τόπι, πάντως, το κατέχει. Είναι καλός χειριστής της μπάλας, μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες πίεσης και σε μικρούς χώρους.

Βέβαια είναι ακόμη πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της αναμέτρησης, αρκετές φορές περπατούσε πάνω στο χορτάρι και θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο.

Για να δούμε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, θα χρειαστεί δουλειά στο Κορωπί και φυσικά ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Πιθανότατα να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση στο ξεκίνημα των πλέι-οφ και να «χτυπήσει» την πόρτα της ενδεκάδας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News