Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από ένα... πρόστιμο

Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από ένα... πρόστιμο

Τη δεύτερη φορά που ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε το “ζειν επικινδύνως”… πέθανε. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν… λιποθύμησε σαν τη Μάλαγα όταν κατάλαβε ότι μπορούσε να νικήσει στο ΟΑΚΑ και έτσι απλά, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς στα μείον στον όμιλο.

Σε όποια θέση κι αν έχει κάποιος κατά καιρούς εκτιμήσει ότι υστερεί ο Παναθηναϊκός, απόψε δικαιώθηκε. Μόνο που το πρόβλημα μέσα στη ρακέτα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

[ads2]

Μέσα στο παιχνίδι είναι να βρεθεί και μια βραδιά που θα… συμπέσουν εκτός ρυθμού ο Διαμαντίδης και ο Καλάθης. Αλλο βέβαια που τους έτυχε στην χειρότερη δυνατή συγκυρία, δηλαδή εντός έδρας και με ομάδα που λογίζεται στις δεύτερης ταχύτητας του ομίλου. Στους ψηλούς, όμως, τι γίνεται;

Αυτό που γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Ενας χαρισματικός επιθετικός που πίσω τρώει τουλάχιστον όσα βάζει, ένας δεύτερος που σε ομάδα με βλέψεις ζήτημα αν είναι για τρίτος κι ένας νεαρός που όταν τύχει και πάρει την ευκαιρία από τον προπονητή, επιβεβαιώνει το οφθαλμοφανές, δηλαδή ότι είναι στο ίδιο “καλούπι” με τους άλλους δύο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκρηκτικότητα από την γραμμή των ψηλών του, δεν προκαλεί δέος και φόβος και ο καθένας τον σημαδεύει εκεί.

Απόψε φάνηκε ότι δεν χρειάζεται καν ο αντίπαλος να έχει αθλητικούς Αμερικανούς για να κάνει ζημιές. Μια χαρά ισορρόπησαν το παιχνίδι ο Τζίρμπες και, κυρίως, ο Στίματς και με δεδομένη την καλύτερη βραδιά των υπόλοιπων ατού του Αστέρα σε σχέση με αυτών του Παναθηναϊκού ήρθε και εύκολα μάλιστα η νίκη των Σέρβων.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού σε αυτό το παιχνίδι ήταν για… πρόστιμο, αλλά κακά τα ψέμματα κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί με την επιβολή του που αποφάσισε πάραυτα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Εννοείται ότι ούτε αδιαφόρησαν ούτε και χαλάρωσαν οι παίκτες. Τα πράγματα είναι απλά και λένε ότι όταν δεν ξεχωρίζεις εμφανώς, σε μια κακή βραδιά θα χάσεις, ούτε η δύναμη της έδρας ούτε κάποιο ατομικό ξέσπασμα θα σου αλλάξει τη μοίρα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις τρεις μεγαλύτερες γκέλες, αν τις αξιολογήσουμε αυθαίρετα, που θα μπορούσε να κάνει. Με τις άλλες δύο να είναι εντός από Τσεντεβίτα και Νταρουσάφακα για οποιαδήποτε ομάδα. Μόνο ένα πράγμα μπορεί να αποδειχθεί διδακτικό απόψε, γιατί καλό δε μπορείς να βρεις όσο και να προσπαθήσεις. Οτι αρκετά νωρίς στον όμιλο, πρέπει όλοι να κατάλαβαν ότι ο ένας και μοναδικός στόχος που ρεαλιστικά μπορεί να έχει αυτός ο Παναθηναϊκός σε αυτόν τον όμιλο, είναι να περάσει. Να… ηρεμήσουν δηλαδή λίγο όσοι έθεταν ως στόχο την πρώτη δυάδα και αποπροσανατολίζονταν από τα πραγματικά μεγέθη. Μακάρι να έρθει στην πορεία αυτή, αλλά θα είναι έκπληξη και όχι το αυτονόητο.

Ο Παναθηναϊκός έχει μακρύ δρόμο μπροστά του και ευκαιρίες να ρεφάρει. Εχει όμως και δύσβατο δρόμο, όπως φάνηκε και απόψε. Οι μεγάλες εκτός έδρας νίκες έχουν γίνει πλέον επιτακτικές για μια ομάδα που στη φετινή της παρουσία στην Ευρωλίγκα δεν έχει πείσει ότι έχει εύκολες έστω τις… απλές εκτός έδρας νίκες.

basketblog.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News