Η παραμονή Ιβάν, ο Ομπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός

Χαμός με Ιβάν μετά τη νίκη - Νέο ξέσπασμα (pics-vid)

Θα ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό να πάρει το κύπελλο, να συνεχίσει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του χρόνου.

Ο Σέρβος έχει κερδίσει τον κόσμο και μακάρι να είναι ο πρώτος που θα διατηρήσει την δουλειά του στον πάγκο για πολλά χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο σύλλογος ο οποίος άνοιξε τα σύνορα με τη Γιουγκοσλαβία, αναθέτοντας την τεχνική ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας στον Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς και της μπασκετικής στον Μίοντραγκ Στεφάνοβιτς.

Είναι η ομάδα που έχει εκτοξεύσει sportsmen της γειτονικής χώρας στη σφαίρα του μύθου, όπως τον Στέφαν Μπόμπεκ στο ποδόσφαιρο και τον μέγα Ζέλιμιρ Ομπράντοβις στην καλαθόσφαιρα, Όσο για τους…πιονέρους «πλάβι» ο Γκλίσοβιτς -που υπήρξε μεγάλη μορφή του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου -διαδέχθηκε τον Χάρι Γκέιμ και έμεινε στον πράσινο πάγκο από το 1953 έως το 1958.

Επτά χρόνια αργότερα εμφανίστηκε στον παρακείμενο (του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) «Τάφο του Ινδού» ο πρώτος Γιουγκοσλάβος ο οποίος που συνδέθηκε με το ελληνικό μπάσκετ.

Λεγόταν Μίοντραγκ Στεφάνοβιτς αλλά έπεσε σε εποχές που η ΑΕΚ ήταν πολύ δυνατή. Ταιριάζουν στο τριφύλλι τα τέκνα της Γιουγκοσλαβίας, μακάρι ο Ιβάν να συνεχίσει την παράδοση.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News