Η ώρα του Βιγιαφάνιες

Ανακουφιστικά νέα για Βιγιαφάνιες

Νοκ-άουτ ο Μαουρίσιο, μια από τα ίδια για τον Σανκαρέ, γίνεται κατανοητό ότι ο Λούκας Βιγιαφάνιες θα αναλάβει το κουμάντο της ανάπτυξης στα πρώτα παιχνίδια των πλέι-οφ.

Με βάση το πινακάκι του Λάζλο Μπόλονι ο Αργεντινός είναι συνήθως αριστερός εξτρέμ με εντολή να συγκλίνει με το ανάποδο πόδι και να ψάχνει τις κινήσεις των επιθετικών προς τα μέσα.

“Τύποις” είναι πλάγιος μέσος διότι όταν έχει κέφια μόνο εκεί δεν παίζει, απεναντίας τρέχει παντού, σαν να έχει ελευθερία κινήσεων, αφού τον έλεγχο της μπάλας που διαθέτει αυτός, ελάχιστοι την έχουν στο Κορωπί.

Το γεγονός ότι είναι μπαλαδόρος κι ότι δεν έχει πρόβλημα να χωθεί και στο…ξύλο, τον οδηγεί στο να παίζει κεντρικός μέσος ψάχνοντας τριγωνάκια, συνεργασίες και “τρύπες” στην αντίπαλη άμυνα για να βγει η τελική πάσα.

Ο Μπόλονι γνωρίζοντας πως δεν έχει άλλους σαν τον Βίγια στο ρόστερ του, του επιτρέπει αυτή την ελευθερία κινήσεων κι ας έχουν…σκοτωθεί οι δυο τους ουκ ολίγες φορές στο Κορωπί.

Αυτού του είδους το παιχνίδι από τον άξονα δεν το βρίσκουν εύκολα φέτος οι πράσινοι κι ο Ρουμάνος τεχνικός καλείται πλέον (απ’ τη στιγμή που ο Αργεντινός είναι “καλά” και ικανός να παίξει ως βασικός) να βρει τον τρόπο, όχι μόνο να το καθιερώσει, αλλά να τον εξελίξει κιόλας, προκειμένου να αποτελέσει μία απ’ τις “σταθερές” της ομάδας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News