Η νέα... μεταγραφή του Παναθηναϊκού

Η νέα... μεταγραφή του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός κινείται «ζωηρά» στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ήδη κάποιες από τις προσθήκες (Μπουμάλ και Μέστο), δείχνουν με το… καλημέρα ότι μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

Ασφαλώς και είναι νωρίς, αλλά τα σημάδια είναι ελπιδοφόρα. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των παικτών που θα φορέσουν τα «πράσινα», αλλά προσωπικά σε αυτόν τον αριθμό θα προσθέσω και το όνομα του Νίκου Καλτσά, που μοιάζει να αποτελεί εσωτερική μεταγραφή.

[ads2]

Πέρυσι, περίπου τέτοιον καιρό, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την πρώτη μεταγραφή για την σεζόν που διανύουμε, έχοντας συμφωνήσει με τη Βέροια για την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού από το καλοκαίρι. Ο Καλτσάς ολοκλήρωσε τη χρονιά με την ομάδα της Ημαθίας, έχοντας εξαιρετικά στατιστικά και συγκεκριμένα 13 γκολ και 7 ασίστ σε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες.

Βέβαια, μέχρι και την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου στις αρχές Νοεμβρίου, όχι μόνο δεν έκανε τη διαφορά, αλλά μετά κόπων και βασάνων… ίδρωνε τη φανέλα. Το γιατί το ξέρει ο ίδιος και ο πρώην προπονητής του «τριφυλλιού», αλλά ένας από τους λόγους να ήταν είναι πως η ομάδα έπαιζε χωρίς καθαρόαιμους εξτρέμ. Έτσι, ο Καλτσάς μέτρησε κάτι παραπάνω από 160 λεπτά είχε σε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί βασικός μόλις μια φορά στο παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη. Άλλη μια ξεκίνησε από την αρχή στο πρώτο παιχνίδι με την Γκαμπάλα και είχε άλλο ένα σκάρτο εικοσάλεπτο στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν με την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός πάει να καθιερώσει στον Παναθηναϊκό το 4-3-3, κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή εξτρέμ ή παικτών που μπορούν να παίξουν στα «φτερά» της επίθεσης. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Καλτσάς, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα του νέου τεχνικού. Ο Στραματσόνι έχει κοουτσάρει την ομάδα σε εννιά παιχνίδια μέχρι τώρα (έξι στο πρωτάθλημα και τρία στο κύπελλο), με τον 25χρονο άσο να έχει έξι συμμετοχές, δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Δεν τα λες και άσχημα, ειδικά αν υπάρξει σύγκριση με το πρώτο κομμάτι της σεζόν, στο οποίο, αδικήθηκε. Και είναι από τους παίκτες που έχουν αδικηθεί περισσότερο από κάποιους άλλους στη διάρκεια της φετινής περιόδου.

Στον τελευταίο αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε ολόκληρο 90άλεπτο και έκανε μακράν την καλύτερη εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα, σκοράροντας ένα πανέμορφο γκολ. Αν το πετύχαινε κάποιος ξένος, οι διθύραμβοι δεν θα είχαν τελειωμό. Ο Νίκος Καλτσάς φαίνεται πιο απελευθερωμένος κι αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που φαίνεται να του δείχνει ο νέος προπονητής, αλλά και στο γεγονός ότι σιγά-σιγά αποκτάει ρυθμό και μαθαίνει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Το ζητούμενο για τον ίδιο, αλλά και για τον σύλλογο είναι η διάρκεια. Έχει όλα τα φόντα, όμως, θα πρέπει να έχει και το κεφάλι χαμηλά. Και βέβαια, να μην αδικηθεί ξανά…

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News