Η μοναδική «δικαίωση» του Ρόκα στον Παναθηναϊκό!

Η μοναδική «δικαίωση» του Ρόκα στον Παναθηναϊκό!

Αν δεν είχε αστοχήσει στο πέναλτι κόντρα στο Βόλο, αν το φάουλ του είχε βρει δίχτυα κι όχι δοκάρι στην πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα, ο Καρλίτος θα είχε ήδη σκοράρει με όλους τους τρόπους που μπορεί να φανταστεί σέντερ φορ. Με κεφαλιά (Βόλος, Λαμία), με το αριστερό (Λαμία), με το δεξί (ΟΦΗ).

Ο Ισπανός ήθελε χρόνο προσαρμογής αφού στα…γεράματα του ζητήθηκε να παραστήσει τον εξτρέμ (!), παρά τα κιλάκια του δείχνει σε φόρμα και δικαιώνει την ομάδα που τον Ιανουάριο του τα έσκασε για να κάνει την διαφορά. Βλέποντάς τον να είναι για μια ακόμα αγωνιστική κομβικός θυμηθήκαμε τα λόγια του πρώην προπονητή της Ξάνθης , Κίκο Ραμίρεθ.

Ο Ραμίρεθ συνεργάστηκε με τον παίκτη στη Βίσλα Κρακοβίας, επί των ημερών του ο Ισπανός φορ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης του Πολωνικού πρωταθλήματος. “Ο Καρλίτος είναι ένας επιθετικός, ο οποίος του αρέσει να έχει ελευθερία στο παιχνίδι του. Του αρέσει να έχει τη μπάλα στα πόδια του και είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι, καθώς διαθέτει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Έχει σπουδαίο σουτ και πάρα πολύ καλά τελειώματα, δηλαδή ότι απαιτείται σε έναν σύγχρονο επιθετικό. Είναι αρκετά γρήγορος και δυνατός παίκτης και έχει το ένστικτο του σκόρερ. Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα για να σκοράρει. Έχει εντυπωσιακά ποσοστά σκοραρίσματος και προσαρμόζεται καλά στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας ενός προπονητή, ενώ έχει χάρισμα και στις εκτελέσεις φάουλ. Ακολουθεί το πλάνο και προσαρμόζεται. Με την ποιότητα που διαθέτει θα ευχαριστήσει τους οπαδούς, γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει ζωντάνια στο παιχνίδι και κάνει πιο όμορφο το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι ο κόσμος θα τον λατρέψει”! Ο Καρλίτος είναι πολυταξιδεμένος.

Η διαδρομή του στην Ισπανία έμοιαζε με ταξιδιωτική λίστα χαμένου τουρίστα. Τορεγιάνο. Οντινιέντ. Φουενλαμπράδα. Νοβέλδα. Ελντένσε, να μην ξεχάσουμε ενδιάμεσα το πέρασμα από Ρωσία, Κύπρο, Πολωνία και Εμιράτα. Στη Λέγκια τα 19 γκολ και οι εφτά ασίστ σε 45 ματς δεν ικανοποίησαν, η πρόταση από το Άμπου Ντάμπι έλυσε τα χέρια αμφότερων των πλευρών κι εν κατακλείδι, μερικούς μήνες μετά έλυσε και τα χέρια του Παναθηναϊκού.

Δημήτρης Στρατής

7 –

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News