Η μεταγραφή εξτρέμ και οι τρεις «κίνδυνοι»

Η μεταγραφή εξτρέμ και οι τρεις «κίνδυνοι»

Τόσο ο Μπόλονι το χειμώνα (με Ζε και Μεντόζα) όσο και ο Γιοβάνοβιτς τώρα έχουν ανοιχτές κεραίες για εξτρέμ παρότι στο ρόστερ ήδη υπάρχουν Σαβιέρ, Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ.

Ο Σέρβος για τους δικούς του λόγους δεν δείχνει να εμπιστεύεται τους Ίβηρες και θέλει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ποδοσφαιριστή με ταχύτητα, που να μπορεί να κινείται με μπάλα.

Θα φανεί στο γήπεδο κατά πόσο θα αποβεί έξυπνη κίνηση να μπει πάγος στον Αϊτόρ τον οποίο η ΠΑΕ δεν έχει πρόβλημα να παραχωρήσει.

Πάντως ότι κι αν λέμε στον ακραίο επιθετικό, τα στοιχεία που πρέπει να κοιτάς είναι το πόσο συμμετέχει στο παιχνίδι και το αν είναι αποτελεσματικός, δηλαδή αν έχουν ουσία οι προσπάθειες του.

Ο πρώτος κίνδυνος για τους εξτρέμ είναι να βγαίνουν εκτός παιχνιδιού, θέλοντας να δώσουν πλάτος κι η συμμετοχή τους να περιορίζεται μόνο όταν οι συμπαίκτες τους επιλέγουν να τους ακουμπήσουν την μπάλα.

Ο δεύτερος που είναι και ο κύριος λόγος που βλέπουμε αρκετούς γρήγορους ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν σε μικρές ομάδες να μην μπορούν να σταθούν σε πιο υψηλό επίπεδο, είναι η αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση.

Ο τρίτος είναι να μην μπορούν να δράσουν σε μικρό χώρο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News