Η μεγάλη μαγκιά του Σάλε και η …αλλεργία!

Η μεγάλη μαγκιά του Σάλε και η …αλλεργία!

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό από το σπίτι του, αν και φιλοξενούμενος, πετώντας από πάνω του ένα ακόμη παιχνίδι – παγίδα προς την κορυφή του Πρωταθλήματος.

Η έδρα της ΑΕΚ μαζί με το Αλεξάνδρειο και την Πυλαία είναι τα γήπεδα που κινδυνεύουν να στραβοπατήσουν όσο πουθενά αλλού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι», λοιπόν, έχουν περάσει από τη Θεσσαλονίκη και την έδρα του Άρη, το έκαναν με την ΑΕΚ και τους μένει ο ΠΑΟΚ.

[ads2]

Το παιχνίδι με τον δικέφαλο είχε πολλαπλά κέρδη για το «τριφύλλι» από τη στιγμή που δεν έπεσε στον κιτρινόμαυρο …λάκκο. Η μαγκιά του Τζόρτζεβιτς βλέποντας Ραντούλιτσα και Κούζμιτς να μην βρίσκουν ρυθμό ήταν το ένα σκέλος που πρέπει να σταθούμε. Ο Σάλε σήκωσε τον Παπαγιάννη στο 23’ λεπτό με το ΟΑΚΑ να έχει σηκωθεί στο πόδι και την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα και ο μικρός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Για δεύτερο σερί δύσκολο ματς στην Ελλάδα(το έκανε και με τον Άρη) τον έριξε στη μάχη όταν η μπάλα έκαιγε ξεκινώντας να τον χρησιμοποιεί ως κανονικό άνδρα και όχι έφηβο. Μέσα από τις προπονήσεις έκρινε πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή και ο Παπαγιάννης αρχίζει και κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Το ίδιο θα γίνει και με τον Χαραλαμπόπουλο και θα το δείτε. Εδώ θα είμαστε.

Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο τακτικής έκανε ματ στον Ζντοβτς χαμηλώνοντας το σχήμα και παίζοντας με τρεις κοντούς για αρκετή ώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως συνολικά τα 3αρια του Παναθηναϊκού σε αυτό το ματς έμειναν στο παρκέ για ένα 20λεπτο!

Ο Καλάθης εξαφάνισε τον Κούπερ από το παρκέ, σκόραρε 12 πόντους και έδωσε και εννέα ασίστ! Ο Φελντέιν είχε 15 και επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις, ενώ ο Ραντούλιτσα έφαγε αδιανόητο ξύλο και βγήκε εκτός ρυθμού. Σημαντικότατη για τους «πράσινους» είναι η παρουσία του Παππά που ανοίγει ουσιαστικά το ροτέισον. Δε χρειάζεται να βάλει 20 πόντους (είχε οκτώ) αλλά αρκεί να έχει θετικό πρόσημο στις ημέρες που δεν σκοράρει κατά βούληση. Με την ΑΕΚ, λοιπόν, αυτό έκανε και ήταν απόλυτα χρήσιμος για τον προπονητή του.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε έντονα τόσο για την τελευταία φάση όσο με τα εννέα δέκατα που διήρκησαν κανένα …τέταρτο αλλά και για την αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα με πάρα μα πάρα πολλά μονόπλευρα λάθη.

ΥΓ: Με τον Απόστολο Κόντο στον σχολιασμό ζήσαμε τον αιώνιο δευτερόλεπτο σε επανάληψη! Πέραν της πλάκας αυτό που έγινε με τον Κούπερ είναι αδιανόητο σε εννέα δέκατα έπιασε τη μπάλα, προσποιήθηκε, ντρίπλαρε και σούταρε για να στείλει το ματς.

ΥΓ2: Ο Χριστοδούλου έχει αλλεργία στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Κάτι παθαίνει όταν βλέπει πράσινο.

ΥΓ3: Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Κέρδος για τα ντέρμπι και το πρωτάθλημα.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News