Η μεγάλη... επιστροφή στον Παναθηναϊκό!

Η μεγάλη... επιστροφή στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας στα Γιάννενα, αντιμετώπισε συσπειρωμένος τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο ματς από τη διαιτησία του Δελφάκη και ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας.

Συνολικά ως οργανισμός έβγαλε αντίδραση και αυτό είναι το μέγιστο ζητούμενο όταν οι συγκυρίες σού προκαλούν ζόρια, πλην όμως η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και το εξώφθαλμο πρόβλημα στην παραγωγικότητα της ομάδας είχε την Κυριακή ονοματεπώνυμο.

[ads2]

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν και πάλι «βασιλιάς» και άπαντες συνειδητοποίησαν πόσο πολύ είχε λείψει η εμβληματική παρουσία του από την πλειονότητα των αγώνων της φετινής σεζόν.

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν ανήκει βέβαια σε αυτήν την κατηγορία, παρότι ακούστηκαν διάφορες… καφενειακές φήμες περί του αντιθέτου ως είθισται στη χώρα μας και το είχε καταστήσει σαφές από το ματς με την Καλλονή ακόμα, όταν είχε σταθεί ξεχωριστά στην αναγκαιότητα επιστροφής του Σουηδού άσου, ασχέτως εάν αυτή άργησε (από τότε) να υλοποιηθεί.

«Προσωπικά θα ήθελα να μιλήσω για έναν πολύ σημαντικό παίκτη για μας, τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σήμερα επέστρεψε. Δημιούργησε δύο τρεις μεγάλες φάσεις και είμαστε πολύ χαρούμενοι που γύρισε κοντά μας» είχε πει τότε ο Ιταλός. Πλέον μπορεί να το πει με μεγαλύτερη σιγουριά και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός, με τον Μπεργκ στο αρχικό σχήμα, τη συνοχή και την οργάνωση που βγάζει στο παιχνίδι του τον τελευταίο καιρό, ανεβαίνει επίπεδο ως ομάδα. Ξεκάθαρα και εμφατικά. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της απώλειας του Σουηδού επιθετικού τη φετινή σεζόν, αρκεί ένα απλό στατιστικό.

Τα δύο γκολ που σημείωσε την Κυριακή στα Γιάννενα ήταν τα πρώτα δύο σε όλη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Τα πρώτα! Και με τα δύο αυτά γκολ έφτασε τα έξι, όταν ο μέσος όρος του και τις δύο προηγούμενες σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν τα δεκαέξι… Υπολείπεται δηλαδή δέκα γκολ ακόμα για να φτάσει τα γνωστά στάνταρ παραγωγικότητάς του. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι την πρώτη του σεζόν το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας ήταν χαμηλότερο (τουλάχιστον στο πρώτο μισό), ενώ πέρυσι είχε μείνει επίσης για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης μετά το σοβαρό του τραυματισμό στην κλείδα, στο ματς της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και των πλέι οφ, είναι εξαιρετικά πιθανό να φτάσει στα ίδια επίπεδα παραγωγικότητας, μιας και η ποιότητα των συμπαικτών του μεσοεπιθετικά είναι σαφώς μεγαλύτερη από την περασμένη διετία.

Πλατιά χαμόγελα και στη Σουηδία

Η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, και δη τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, έγιναν θέμα και στη Σουηδία, με τους συμπατριώτες του να αντιμετωπίζουν την είδηση ως χαρμόσυνο γεγονός. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι γίνεται αναφορά και στην επίσκεψή του στον γιατρό της Εθνικής Σουηδίας, μέσω δηλώσεων του Μπεγκ στο σουηδικό κανάλι Football την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες: «Ημουν με τον Ρίκι Ντάχαν (σ.σ. φυσιοθεραπευτή της εθνικής ομάδας) στο Μάλμε και έκανε κάποιες εξετάσεις, ενώ έχω λάβει και τις ασκήσεις θεραπείας του γιατρού κ. Ρέχαμπ εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το καλοκαίρι. Ηταν θετικό που συναντήθηκα μαζί τους, ώστε να γνωρίζουν ότι ξεπέρασα το πρόβλημά μου».

[ “Goal” ]

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News