ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες και τον προπονητή του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ και την ισοπαλία 2-2.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε… αντίδραση, έκανε πιθανώς την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα (αν και παρουσίασε… χτυπητές αδυναμίες) και «έσωσε» την παρτίδα στο 90+4.

Ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων με συνολικά 23 τελικές προσπάθειες, ενώ υπήρξε… ξεκάθαρος «MVP», λυτρωτής και… μοιραίος για το Τριφύλλι. Ας δούμε παρακάτω:

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (7/10): Παρουσίασε μια καλή ενδεκάδα. Εμπιστεύτηκε τον Ζαγαρίτη για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Αλεξανδρόπουλο (και μετέπειτα Σερπέζη) στα χαφ. Δικαιώθηκε για τις επιλογές του, ορθώς δεν έκανε «αλχημείες», όπως είχαμε συνηθίσει επί Πογιάτος. Είχαν λογική οι αλλαγές του, βάσει του υλικού που είχε στον πάγκο. Πρώτη φορά είδαμε εναρμόνιση Καρλίτος – Μακέντα στην επίθεση, κάτι που του «χρεώνεται». Ρεαλιστικός και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

MVP: Καρλίτος (8/10): Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Πρέσαρε, δημιούργησε, απείλησε, σκόραρε. Πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τους πράσινους στο 49′. Έδειξε την ποιότητά του και στο 65′, όταν έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» ανάμεσα σε δύο αντιπάλους στον Χατζηγιοβάνη. Και στο 41′ και στο 47′ ο Ισπανός φορ βρέθηκε σε ρόλο δημιουργού, αλλά ο «Χάτζη» και ο Μακέντα δεν ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους.

Ο… «λυτρωτής»: Μακέντα (6/10): Δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Έφτιαξε μόνος του τη φάση του πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση, όπως συνηθίζει, και αστόχησε μόλις για δεύτερη φορά από τα έντεκα βήματα με τα πράσινα (μετά από εκείνο πέρσι με τον Ολυμπιακό). Η τύχη του χαμογέλασε στο 90+4, όταν από κεφαλιά παίκτη του ΟΦΗ, επωφελήθηκε και σκόραρε.

Ο… μοιραίος: Τάσος Χατζηγιοβάνης (2/10): Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο πράσινος εξτρέμ έκανε ένα ασυγχώρητο λάθος, που έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ. «Ταλαιπώρησε» την μπάλα στην άμυνα, αντί να την διώξει. Στο έτερο μισό του γηπέδου, δεν έκανε καλό τελείωμα στο 47′, ενώ έχασε το… άχαστο στο 65′. Αν είχε πιο καθαρό μυαλό, πιθανώς ο Παναθηναϊκός να νικούσε στο Ηράκλειο.

Ο… «Batman»: Σωκράτης Διούδης (8/10): Δεν ευθύνεται στα δύο γκολ του ΟΦΗ, αφού «προδόθηκε» από την άμυνά του. Έκανε δύο απίστευτες αποκρούσεις σε κεφαλιές «ξυράφι» των αντιπάλων στο 60′ και στο 62′ που κράτησαν «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο ματς.

Βέλεθ (6/10): Θα έβαζε το όνομά του απέναντι στον Καρλίτος, αλλά είχε μια μελανή στιγμή στο ματς που στοίχισε. Έκανε ένα «τσαφ» στο 77′ παραχωρώντας ένα φτηνό κόρνερ στους Κρητικούς. Κατά τ’άλλα, ήταν αψεγάδιαστος, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά. Από δική του επέλαση, η μπάλα κατέληξε στον Καρλίτος για το 1-1.

Σένκεφελντ (5/10): Ούτε… κρύο, ούτε… ζέστη για τον Ολλανδό αμυντικό. Ήταν σταθερός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ολιγώρησε δίχως λόγο στη φάση του 77ου λεπτού και εκείνος, μαζί με τον Βέλεθ. Φέρει κάποια ευθύνη, καθώς δυσκόλεψε τον Ισπανό αμυντικό στην επίμαχη φάση.

Σάντσες (5/10): Δεν ήταν αρνητικός ο Αργεντινός δεξιός μπακ. Είχε μερικές καίριες παρεμβάσεις σε επιθέσεις του ΟΦΗ (στο 5′ και στο 37′). Δημιουργικά είχε μια καλή στιγμή στο 23′, όταν σέντραρε στον Καρλίτος και ο τελευταίος άγγιξε το 0-1. Κακή τοποθέτηση στο 2-1 του ΟΦΗ, όπως και ο Σερπέζης, «χάνουν» τον Μεγιάδο.

Ζαγαρίτης (5/10): Πάντοτε «ετοιμοπόλεμος» ο Έλληνας αριστερός μπακ. Είχε ένα αξιοπρεπές παιχνίδι, έδωσε πολλές μάχες, κέρδισε πολλές εξ αυτών. Ανασταλτικά δεν προβλημάτισε. Αλλά χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του για να… τελειοποιήσει την παρουσία του από τα αριστερά. Δεν βοήθησε στην επίθεση με κάποια σέντρα.

Μπουζούκης (3/10): Λείπει ο… καλός Μπουζούκης από τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός είχε αρκετά λάθη σήμερα, προβληματιζόταν με την μπάλα στα πόδια. Δεν πήρε πρωτοβουλίες, έπαιξε… safe και θα περίμενε κανείς περισσότερα από εκείνον, στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Κουρμπέλης (6/10): Ο αρχηγός προσπάθησε να «κουμαντάρει» το κέντρο, του… έπεσε η ευθύνη και της ανάπτυξης, αφού δεν έχει πλαισιωθεί σωστά από κάποιον χαφ – δημιουργό. Τα πήγε καλά, οι πράσινοι πήραν από εκείνον, τα προσδοκώμενα.

Αλεξανδρόπουλος (5/10): Στη μία ώρα που αγωνίστηκε, ήταν σχετικά καλός, μπορούσε και καλύτερος. Μαζί με τον Κουρμπέλη προσπάθησαν να απομακρύνουν τις αντίπαλες επιθέσεις, σε γενικές γραμμές επιτυχώς, αλλά αμφότεροι υστερούσαν – όπως προαναφέραμε – στο κομμάτι της δημιουργίας. Είχε ένα σουτ εκτός ισορροπίας στο 51′.

Σερπέζης (4/10): Συνέχισε το… έργο του Αλεξανδρόπουλου από το 60′ και μετά. Προωθήθηκε παραπάνω στα τελευταία λεπτά. Δεν πέρασαν πολλές μπάλες από τα πόδια του. Στη φάση του 77′ λεπτού περνάει ο Μεγιάδο από την πλάτη του και σκοράρει.

Εμμανουηλίδης (3/10): Είναι εμφανές πως του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Δεν βοήθησε στο 20λεπτο που αγωνίστηκε στη θέση του Χατζηγιοβάνη.

Πούγγουρας (-): Αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Καμπετσής (-): Δεν μπορεί να κριθεί ούτε ο νεαρός επιθετικός, όμως, συμμετείχε έμμεσα στη φάση του «2-2», καθώς συνέβαλε στο να κάνει λάθος κεφαλιά ο αμυνόμενος του ΟΦΗ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News