Η κριτική και οι πραγματικές ευθύνες για Πογιάτος

Πογιάτος: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει συγκεκριμένα Μέσα να γράφουν για συγκεκριμένους λόγους.

Δηλαδή αν γίνεται κριτική σε κάποιον δεν συμβαίνει γιατί μπορεί π.χ να διαχειρίστηκε λανθασμένα μια κατάσταση ή να έκανε κάποιο μεγάλο λάθος, μα γιατί είναι συνειδητή επιλογή ώστε να υποστηριχτεί μια συγκεκριμένη “γραμμή”. Δεν είναι κατακριτέο, από μια πλευρά είναι κατανοητό (αφού τα συμφέροντα είναι μεγάλα και πλέον “πνίγουν” τα σπορ και τον περίγυρό τους) όμως δεν πράττουν όλοι με πανομοιότυπη λογική.

Το αναφέρουμε γιατί σήμερα ενώ υπάρχουν πολλοί που “βράζουν” με τις επιλογές του Ντάνι Πογιάτος, άλλοι τόσοι διαθέτουν υπομονή για να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί το project του Ισπανού που με το καλησπέρα βγήκε στη σέντρα.

Η ιστορία έχει δείξει αμέτρητες φορές πως ακόμα κι ο κορυφαίος προπονητής (που έχει δώσει πράγματα και σωστές κατευθύνσεις στην ομάδα του) μπορεί και λάθος αποφάσεις να πάρει και αποτυχημένα κοουτσαρίσματα να πραγματοποιήσει. Επειδή η συζήτηση για το κοουτσάρισμα είναι πολύ εξειδικευμένη και θέλει προσοχή σε λεπτομέρειες που μας είναι άγνωστες, είναι δεδομένο πως ο ρούκι προπονητής έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλά πυρά τα οποία θα έπρεπε να αποδίδονται σε άλλους, στο κάτω κάτω ο άνθρωπος δεν αυτοπροτάθηκε.

Ο Πογιάτος δεδομένα έχει δύσκολη αποστολή, αρκετά ντεσαβαντάζ σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο στη συνέχεια. Θέλοντας και μη είναι υποχρεωμένος να αλλάξει στους ποδοσφαιριστές του θέσεις, ώστε η ομάδα να πάρει (σε πρώτη φάση) επιθετική ώθηση για να μπει γερά στη μάχη των πρώτων θέσεων.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News