Η ιστορία που «συνδέει» τον Βέρμπιτς με τον Τάισον!

Η ιστορία που «συνδέει» τον Βέρμπιτς με τον Τάισον!

Οι Βέρμπιτς και Τάισον έχουν περάσει έντονες στιγμές στην Ουκρανία, όταν ο τελευταίος «έπεσε» θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2019, όταν η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδέχτηκε τη Ντιναμό Κιέβου στο ντέρμπι της αγωνιστικής για το ουκρανικό πρωτάθλημα.

Το ρολόι σημάδευε το 74ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Βραζιλιάνος «ξέσπασε» κατά μερίδας των φιλοξενούμενων που του επιτέθηκαν λεκτικά και ακραία, με διάφορους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Αγανακτισμένος, ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο προς τους οπαδούς της Ντιναμό, κλώτσησε τη μπάλα προς το μέρος τους και έχοντας δει την κόκκινη κάρτα (!), αποχώρησε, κλαίγοντας για τα αποδυτήρια. Το ελπιδοφόρο της υπόθεσης; Αγκαλιά με άλλους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό που προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν!

Ανάμεσά τους και ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, νυν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, πρώην της Ντιναμό,. Από τους πρώτους που έσπευσαν κοντά του στο περιβόητο ματς… Και να που η μοίρα τους έφερε ξανά αντιμέτωπους στο χορτάρι της Τούμπας και πάλι με διαφορετικά χρώματα φανέλας και πάλι εχθροί για 90 λεπτά.




«Λατρεύω τη φυλή μου, αγωνίζομαι για το χρώμα. Δεν θα κλείσω ποτέ το στόμα μου σε τέτοιες πράξεις. Τα δάκρυα ήταν αγανάκτησης και αδυναμίας που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα εκείνη τη στιγμή. Αλλά μάθαμε να είμαστε ισχυροί και ν’ αγωνιζόμαστε.

Ο ρόλος μου είναι να παλεύω, να χτυπάω το στήθος μου, να σηκώνω το κεφάλι μου και να συνεχίζω να παλεύω πάντα! Σε μια ρατσιστική κοινωνία, δεν αρκεί να μην είμαστε ρατσιστές, πρέπει να είμαστε αντιρατσιστές! Το ποδόσφαιρο χρειάζεται περισσότερο σεβασμό, ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο σεβασμό! Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης! Συνεχίζουμε τον αγώνα…», είχε δηλώσει ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News