Η -ίσως- τελευταία ευκαιρία του Κόναν

Η -ίσως- τελευταία ευκαιρία του Κόναν

Ο Κρίστιαν Αντερσον Κόναν δεν έπεισε τους ανθρώπους της Λεγανιές (Β Ισπανίας) , μετά από εκείνους του Λεβαδειακού κι επέστρεψε στο Κορωπί.

Ο Ιβοριανός επιθετικός ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2019 από τον Παναθηναϊκό, για χάρη του πήγε στον Πανιώνιο ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης και πήγε πίσω η πρόοδος του Αργύρη Καμπετσή, τελικά το παιδί μετά από μερικές μέρες πήγε δανεικός στη Λιβαδειά, δείγμα του πως παίρνονται οι μεταγραφικές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια: όπως να ναι κι ότι κάτσει…

Ο γεννηθείς στο Βαρέζε της Ιταλίας στις 12/07/1999, αλλά με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει ύψος 1.78, βάρος 76 κιλά και αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Ο νεαρός δεν είχε παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, δοκιμάστηκε με την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού σε τουρνουά στην Ολλανδία υπό το βλέμμα του Νταμπίζα, άφησε καλές εντυπώσεις στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και αποκτήθηκε για τρία χρόνια με ελάχιστο ασφαλώς κόστος και κατεύθυνση το μέλλον.

Ο Κόναν εντάχθηκε στην U-19 της Μπορντό σε ηλικία 18 ετών (καλοκαίρι 2017) και αγωνίστηκε με τη Μπορντό Β, έχοντας 4 συμμετοχές. Αμέσως μετά την Μπορντό δοκιμάστηκε από την ακαδημία της Ιντερ, ενώ στα τέλη του Νοέμβρη του 2018 πήγε στη Σουηδία (σε διεθνές τουρνουά που διοργανώθηκε από τον Γιουσέφ Μουσαϊντ και την εταιρία Premier’Art) για μία εβδομάδα, μαζί με άλλους 17 παίκτες από γαλλικές Ακαδημίες και συμμετείχε σε τουρνουά με φιλικούς αγώνες απέναντι σε επαγγελματικές ομάδες. Εκεί τον εντόπισε η Κλερμόν και του πρόσφερε τον Γενάρη του 2019 ποδοσφαιρική «στέγη» και συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν 2018-19.

Ενσωματώθηκε στην Κλερμόν Β, όπου αγωνίστηκε σε 5 ματς (3 ως βασικός) και σημείωσε ένα γκολ, αλλά η σύμβασή του ολοκληρώθηκε χωρίς να ανανεωθεί. Ο Κόναν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον Παναθηναϊκό και πέτυχε διάνα καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας αφού ο Γιώργος Δώνης πείστηκε από τις καλές εμφανίσεις του μικρού στα φιλικά, είχε σκοράρει στα φιλικά με Γαλατασαράι, Κερατσίνι.

Με τον Λάζλο Μπόλονι να επαναξιολογεί από το μηδέν το ρόστερ ίσως ο νεαρός πάρει την ευκαιρία του αν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με τόσους παίκτες μπροστά του (Καρλίτος, Μακέντα, Καμπετσή, Εμμανουηλίδη, Ιωαννίδη).

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News