Η ηλικία δεν παίζει ρόλο

Η ηλικία δεν παίζει ρόλο

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να διώξει τον Ντάνι Πογιάτος κι οι οπαδοί ξεσπάθωσαν κατά της διοίκησης για την απόφαση της να παραδώσει τα κλειδιά του κλαμπ σε ένα ρούκι που με τους πειραματισμούς του έριξε άλλη μια χρονιά στον κάλαθο των αχρήστων πριν καν μπουν τα…κρύα.

Το θέμα δεν είναι αν καλώς ή κακώς απολύθηκε ο Ισπανός, αλλά ότι ο συγκεκριμένος προπονητής δεν έπρεπε ποτέ να έρθει στην Αθήνα, τολμούμε να πούμε πως αν δεν ήταν στέλεχος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα είχε πάει ποτέ να δουλέψει στο «Καλαφάτης».

Εδώ και μέρες απασχολεί πλέον η προχωρημένη ηλικία του αντικαταστάτη του. Κατά την ταπεινή μας άποψη η ηλικία στους προπονητές παίζει μικρό ρόλο: αυτό που μετρά είναι η τριβή τους με το ποδόσφαιρο και την εξέλιξή του.

Ένας προπονητής plus εξήντα χρόνων (σαν τον Λάζλο Μπόλονι) που ζει το ποδόσφαιρο καθημερινά, το παρακολουθεί, αγωνιά και διαρκώς επιμορφώνεται είναι σαφώς πιο μοντέρνος και χρήσιμος από έναν σαραντάρη που περνάει τον καιρό του λέγοντας με τους φίλους του ιστορίες για το πως είναι να τριγυρίζεις στα μέρη του κορυφαίου σωματείου παγκοσμίως.

Ο Πογιάτος αυτό το μικρό διάστημα που τον είχαμε μέσα στα πόδια μας σου έδινε την εντύπωση ανθρώπου που είχε παρατήσει μια δουλειά κι επιστρέφοντας σε αυτή προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη όσο έλειπε. Το κακό ήταν ότι τη δική του προσπάθεια να προσαρμοστεί σε καινούριες πραγματικότητες, την πλήρωνε η ομάδα.

Καταλάβαινες ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα σύστημα για να αξιοποιήσει την ικανότητα των φορ, όλα ήταν χύμα. Ο Ντάνι θα μπορούσε να είναι χρήσιμος ως σκάουτερ, όχι ως προπονητής…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News