Η γιαγιά που συγκίνησε την Ελλάδα, ταξίδευε παντού για να βλέπει τον Παναθηναϊκό

Η γιαγιά που συγκίνησε την Ελλάδα, ταξίδευε παντού για να βλέπει τον Παναθηναϊκό

Πριν από έναν χρόνο, η Βόρεια Εύβοια ζούσε την πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Ελλάδας, η οποία άφησε σημάδια στα δάση και τους ανθρώπους της.

Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη η οποία συγκίνησε όλη την Ελλάδα τότε μίλησε στο sport24 για τα όσα έζησε και εύχεται κανείς να μην ξαναπεράσει τις ίδιες καταστάσεις.

Η μεγάλη αγάπη της κυρίας Παναγιώτας είναι το Τριφύλλι καθώς έμπαινε στο πούλμαν μαζί με τον άντρα της, τον κύριο Νίκο, και ταξίδευε σε κάθε γωνιά της χώρας για να βλέπει τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα είπε το ζευγάρι για τον Παναθηναϊκό:

“Παικταράδες όλοι, ο Δομάζος, ο Αντωνιάδης, αλλά ο φοβερός ήταν ο Τάκης ο Λουκανίδης” μας είπε ο κύριος Νίκος, που μεγάλωσε και ζει ακόμη κάποιους μήνες του χρόνου στους Αμπελόκηπους, πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

“Είχαμε έναν γίγαντα εδώ στο χωριό, είχε ύψος 2μ.04. Δεν έπαιξε μπάσκετ, απλά ήταν ένας τεράστιος άνθρωπος. Θυμάμαι ότι δεν μπορούσαμε να του βρούμε παπούτσια. Τελικά, ένας γνωστός μου ήταν φροντιστής στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού και έτσι βρήκαμε ένα ζευγάρι από τον Έντγκαρ Τζόουνς.

Όταν τα φόρεσε το παιδί εδώ στο χωριό και βγήκε με αυτά στην πλατεία, έπαθαν όλοι πλάκα” θυμάται ο κύριος Νίκος, που έζησε τον Τάφο του Ινδού από την εποχή που είχε ακόμη ανοιχτά σημεία, ως το πρώτο κλειστό γήπεδο της Ελλάδας.

Η κυρα-Γιούλα και ο κύριος Νίκος δεν ξεχνούν ότι έπαιρναν το λεωφορείο από την Ομόνοια και ταξίδευαν μαζί με άλλους οπαδούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό. Από τη Δράμα και τη Βέροια μέχρι κάθε σημείο της χώρας, όταν ακόμη το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός ήταν αγνά, χωρίς την τοξικότητα που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες.

“Παρακολουθώ κάθε αγώνα στην τηλεόραση, όμως δεν πηγαίνω πια στο γήπεδο. Βλέπω και ποδόσφαιρο και μπάσκετ” λέει ο κύριος Νίκος, που έχει πολλές, ακόμη και μερικές ακραίες ιστορίας να μοιραστεί από τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός μεσουρανούσε και έκανε μεγάλες πορείες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με τη φουρνιά του Δομάζου και του Αντωνιάδη.

“Κυρία Παναγιώτα, μπαίνατε κι εσείς στο λεωφορείο δηλαδή και πηγαίνατε;” απορήσαμε, μίας και δεν ήταν ό,τι πιο σύνηθες για εκείνη την εποχή, με την απάντησή της να μας αποστομώνει: “Βέβαια, και πήγαινα. Σε κάθε αγώνα, τι είμαι εγώ να μην πάω;”.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News