Η ευκαιρία του Εμμανουηλίδη

Η ευκαιρία του Εμμανουηλίδη

Ο πρώτος που θα πετάξει τη σκούφια του με τον ερχομό του νέου προπονητή θα είναι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου από το Ντάνι Πογιάτος.

Ο νεαρός επιθετικός (που πέρσι έχασε τζάμπα και βερεσέ τη σεζόν πηγαίνοντας δανεικός σε μια διαλυμένη ομάδα σαν τον Πανιώνιο) επέστρεψε ορεξάτος στη βάση του για να δείξει την αξία του, αντί αυτού βλέπει κάποιον Σαβιέ να του τρώει λεπτά συμμετοχής.

Ο Πορτογάλος ξέρει μπαλίτσα αλλά δεν τον βλέπεις και…λιποθυμάς από την αξία του ώστε να προτιμάται από τα παιδιά της ακαδημίας. Ο Πορτογάλος πρόπερσι είχε μόλις 1 γκολ και 2 ασίστ σε 26 επίσημα ματς με την Τοντέλα, μετά βελτίωσε τα νούμερά του (7 γκολ και 10 ασίστ σε 38 αγώνες).

Το οικονομικό σκέλος αποτέλεσε δέλεαρ για τον Τσάβι Ρόκα αφού η όλη συμφωνία με τον (ελεύθερο) Πορτογάλο δεν ξεπέρασε τις 90.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Καλά όλα αυτά μα υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι ο 28χρονος γυρολόγος παίζοντας πάντα σε μικρομεσαίες ομάδες της χώρας του (Γκιμαράες, Β’ ομάδα της Μπράγκα, Φεϊρένσε, Λεϊσόες, Μαρίτιμο, Πάσος Φερέιρα, Τοντέλα), δεν κατάφερε ποτέ το παραμικρό, ενώ δεν ήταν ποτέ διεθνής με τα μικρότερα εθνικά κλιμάκια της Πορτογαλίας σε αντίθεση με τον Εμμανουηλίδη που στις δικές μας ομάδες έκανε θαύματα αναγκάζοντας πέρσι την ΟΥΕΦΑ να τον αναδείξει στα 50 μεγαλύτερα ταλέντα της γηραιάς ηπείρου.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News