Η ευκαιρία των Καλαϊτζάκη και Μποχωρίδη

Η ευκαιρία των Καλαϊτζάκη και Μποχωρίδη

Ο Παναθηναϊκός έχει το χαμηλότερο μπάτζετ φέτος στην Ευρωλίγκα, πρωταθλητισμό δεν μπορεί να κάνει, οπότε τι απομένει;

Να στηρίξει τους γηγενείς του, χτίζοντας κορμό για τα επόμενα χρόνια! Πολύ θα χαρούμε να δούμε π.χ τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να παίρνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να είναι του χρόνου πιο ψημένοι κι έτοιμοι να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες.

Ο δίμετρος γκαρντ (για τον οποίο ο Ρικ Πιτίνο-που ξέρει από ταλέντα-έλεγε τα καλύτερα λόγια) το καλοκαίρι του 2019 ήταν πρώτος σκόρερ και τρίτος στην αξιολόγηση στο Πανευρωπαϊκό U20.

Μπορεί η Εθνική να ολοκλήρωσε την παρουσία της εκτός προημιτελικών στην 9η θέση της τελικής κατάταξης, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον Γιώργο να κάνει το δικό του προσωπικό step up. Ο 20χρονος γκαρντ της ομάδας του Γιώργου Λιμνιάτη πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο τουρνουά του Ισραήλ, παρουσιάζοντας εξαιρετικά δείγματα στο επιθετικό μισό του παρκέ.

Άλλωστε, το φινάλε της διοργάνωσης βρήκε τον άσο του Παναθηναϊκού πρώτος σκόρερ με 19,7 πόντους ανά παιχνίδι και ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς στο 48,7%. Πέρα από την διάκριση αυτή, ο Καλαϊτζάκης ολοκλήρωσε την παρουσία του και με τον τρίτο καλύτερο δείκτη αξιολόγησης στις 21,9 μονάδες ανά ματς, πίσω μόνο από τον Μαυροβούνιο Μάρκο Σιμόνοβιτς και τον Ντένι Αβντίγια της πρωταθλήτριας ομάδας του Ισραήλ.

Κορυφαία εμφάνιση όλων για τον Καλαϊτζάκη, το triple double που πέτυχε με αντίπαλο την Σλοβενία στην φάση των νοκ άουτ όταν γέμισε την στατιστική του με 23 πόντους, 11 ασίστ, 10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα. Ο πιτσιρικάς πήρε πέρσι χρόνο συμμετοχής στη Νεβέζις, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με το τριφύλλι και περιμένει την ευκαιρία του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News