Η Euroleague θυμήθηκε το 4ο αστέρι! (video)

Η Euroleague θυμήθηκε το 4ο αστέρι! (video)

Η Euroleague θυμήθηκε μία όμορφη ανάμνηση. Εκείνη του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ, στον τελικό του Final 4 στο Κλειστό Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Το παιχνίδι κύλησε με τους “πράσινους” να διατηρούν το προβάδισμα, αλλά να μην αισθάνονται σίγουροι για τη νίκη. Αιτία αποτέλεσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, στο ίσως καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Euroleague. Ο “Τσάρος” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (9/10 δίποντα, 5/6 βολές), 1 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 λάθη, αποτελώντας το αντίπαλο δέος του Δημήτρη Διαμαντίδη που, την ίδια ώρα, είχε 15 πόντους (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 5/6 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Οι δυο τους προσέφεραν στο κοινό ένα από τα μεγαλύτερα match up στην ιστορία των τελικών της Euroleague, με τον “Μήτσο” όμως να χαμογελά στο τέλος και να κερδίζει ταυτόχρονα τον τίτλο του MVP του Final Four.

Ο Παναθηναϊκός επικρατεί εν τέλει της ΤΣΣΚΑ με 93-91, σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αυτό γιατί ακόμη κι όταν ο Ραμούνας Σισκάουσκας έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στο “τριφύλλι” (87-79), ήρθε η απάντηση από την απέναντι πλευρά, δια χειρός Τρέιγιαν Λάνγκτον. Ο γκαρντ των Ρώσων ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, μειώνοντας τη διαφορά στο σουτ (87-85), πριν ο Μάικ Μπατίστ σκοράρει μπροστά σε τέσσερις παίκτες, για να δώσει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (89-85 στο 39:26′).

Στα 34.5” που ακολούθησαν, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών (σ.σ.: είχαν συνολικά 38/46 στον τελικό), την ώρα που ο επίλογος “γράφτηκε” από ένα τρίποντο του Τζέι Αρ Χόλντεν, στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 93-91, με το ΟΑΚΑ να “σηκώνεται στο πόδι” και τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν στο “σπίτι” τους, μαζί με τους οπαδούς τους, την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας τους.

Διαιτητές: Μιτχάνα – Λαμόνικα – Μπελόσεβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-36, 65-57, 93-91.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Ντελκ, Μπετσίροβιτς 6, Μπατίστ 12, Σισκάουσκας 20, Χατζηβρέττας 12 (2), Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15 (2), Τομάσεβιτς 16, Βούγιανιτς 12.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Παπαλουκάς 23, Σμόντις 18 (1), Χόλντεν 11 (2), Πασούτιν, Άντερσεν 4, Σαβρασένκο 4, Τόρες 9 (1), Πονκρασόφ, Λάνγκντον 16 (3), Βαν Ντεν Σπίγκελ 6.

Δείτε εδώ ολόκληρο το παιχνίδι:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News