Η ευχή του Μπατίστ στον Έλιοτ Γουίλιμας!

Η ευχή του Μπατίστ στον Έλιοτ Γουίλιμας!

Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε για τη απόκτηση του Έλιοτ Γουίλιαμς από τον Παναθηναϊκό. Η ανάλυση του παίκτη, αλλά και η ευχή του Μπατίστ…

«Λοιπόν, άκου φίλε! Ο Ελιοτ είναι αθλητής και όταν λέμε αθλητής, διαθέτει σπουδαίες αθλητικές ικανότητες, που τον κάνουν γρήγορο και εκρηκτικό. Εχει γρήγορο πρώτο βήμα, του αρέσουν οι διεισδύσεις και η δημιουργία, ενώ είναι πολύ καλός στο σουτ από μέση απόσταση. Οχι ότι δεν διαθέτει και τρίποντο, απλά δεν είναι το φόρτε του. Είχε βραδιές με 4/8 και 5/8 τρίποντα, αλλά και κάποιες στις οποίες ήταν αρκετά άστοχος. Το μεγάλο χάρισμά του είναι η αθλητικότητα», είπε αρχικά ο Μπατίστ στην ιστοσελίδα sdna.gr και συνέχισε:

[ads2]

«Εύχομαι στον Ελιοτ να πετύχει στον Παναθηναϊκό! Θα χαρώ πολύ. Θέλω οι Αμερικανοί που έρχονται στην ομάδα, την οποία υπηρέτησα επί δέκα χρόνια πανηγυρίζοντας πολλές επιτυχίες και τίτλους, να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ό,τι απόλαυσα και εγώ όλα αυτά τα χρόνια. Του εύχομαι, λοιπόν, να τα καταφέρει και να πετύχει!».

«Η δεδομένη χρονική στιγμή, βέβαια, είναι δύσκολη», επισημαίνει ο ασίσταντ κόουτς της Κάντον Τσαρτζ. «Και είναι δύσκολη, γιατί ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια φάση, που χρειάζεται αποτελέσματα, ειδικά στο Top16 της Ευρωλίγκας. Για να καταλάβουν όλοι τι εννοώ, θα κάνω μια σύγκριση. Στην D-League, την αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ, οι παίκτες κυνηγούν τους αριθμούς, κοιτάζουν να φτιάξουν τα στατιστικά τους, να σουτάρουν πολύ και να σκοράρουν πόντους.

Στην Ευρώπη, οι ομάδες βρίσκονται κάθε εβδομάδα σε καταστάσεις must-win. Με απλά λόγια εκεί μετρούν οι νίκες και οι ήττες και αυτό δεν είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσει ένα παιδί, που έχει μάθει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού σε όλη του τη ζωή και ξαφνικά πρέπει να αλλάξει συνήθειες, ώστε να γίνει αποτελεσματικός σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Για αυτό, πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένετε και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό!».

Του ζητήσαμε να σχολιάσει τους αριθμούς του Ελιοτ Ουίλιαμς (49,1% εντός πεδιάς, 34,3% τρ.), αλλά ο Μάικ έχει τη δική του θεωρία. «Κοίτα, δεν μου αρέσει να σχηματίζω μια άποψη για κάποιον με βάση το τι λένε οι υπολογιστές και οι αριθμοί. Τις πιο πολλές φορές τα δίποντα έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα τρίποντα. Και αυτό γιατί δεν έχουν όλες οι ομάδες του κόσμου τους Splash Brothers (σσ. Στεφ Κέρι, Κλέι Τόμπσον) όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς! Συνεπώς, μπορεί ένας παίκτης να μην είναι αυτό που λέμε κλασικός σουτέρ τριών πόντων, αλλά να έχει πολύπλευρη συνεισφορά στο παρκέ.

Και ο Ελιοτ Ουίλιαμς είναι ένας τέτοιος παίκτης, ο οποίος αν προσαρμοστεί γρήγορα στα ευρωπαϊκά δεδομένα και κυρίως στη μικρότερη διάρκεια των αγώνων -υπό την έννοια ότι σε οκτώ λιγότερα λεπτά θα παίζει λιγότερο και θα παίρνει λιγότερες προσπάθειες- είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να φανεί χρήσιμος στον Παναθηναϊκό. Επαναλαμβάνω, του εύχομαι να πετύχει όσα πέτυχα εγώ και ακόμη περισσότερα. Είναι η ευχή που δίνω σε όλα τα παιδιά, που φεύγουν από την πατρίδα τους για να παίξουν στην Ευρώπη!».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News