Οι αριθμοί στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Οι αριθμοί στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Με το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού θα ολοκληρωθεί η 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (3/1, 18:00). Οι μεγαλύτερες νίκες για κάθε ομάδα και τα ρεκόρ τους.

Ξεκάθαρο προβάδισμα του Παναθηναϊκού δείχνει η ιστορία των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Σε σύνολο 59 αγώνων, ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 44 νίκες έναντι 15 της ΑΕΚ.

[ads2]

Στα 28 ματς όμως που έγιναν με γηπεδούχο την “Ένωση” υπάρχει απόλυτη ισορροπία με τις δύο ομάδες να μετρούν από 14 νίκες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στα τελευταία τέσσερα όμως η ιστορία αυτών των αναμετρήσεων έχει να επιδείξει αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία…

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΕΚ

Στο παιχνίδι της περιόδου 2001-2002 η ΑΕΚ σημείωσε την ευρύτερη από τις 14 νίκες της ως γηπεδούχος, επικρατώντας με 86-62 παίρνοντας 20 πόντους από τον Νίκο Χατζή.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Την περίοδο 2009-2010 οι «πράσινοι» υποχρέωσαν την «ένωση» στην τρίτη μέχρι σήμερα πιο “βαριά” ήττα της ιστορίας της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Επικράτησαν με 85-47 έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Τσαρτσαρή και Μπατίστ που είχαν από 13 πόντους.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ

Ο Παναθηναϊκός μετράει ένα σερί τεσσάρων νικών στην έδρα της ΑΕΚ η τελευταία επιτυχίας της οποίας ήταν εκείνη της σεζόν 2008-2009 όταν επικράτησε με 70-66. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία των 28 αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων με γηπεδούχο την “Ένωση” που από την πλευρά της “έτρεξε” τρεις φορές, σερί τριών νικών.

ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΕΚ

Το παιχνίδι της σεζόν 1993-1994 κρίθηκε στον πόντο υπέρ της ΑΕΚ (70-69) που επικράτησε εν πολλοίς χάρη στις προσπάθειες του Τόνι Ουάιτ. Ο θαυματουργός βραχύσωμος Αμερικανός είχε σημειώσει 33 πόντους, επίδοση που είναι η κορυφαία όχι μόνο για την “Ένωση” αλλά συνολικά στην ιστορία των 28 αγώνων στους οποίους ήταν γηπεδούχος η ΑΕΚ. Στο ίδιο παιχνίδι ο Νίκος Γκάλης είχε 30 για τον Παναθηναϊκό.

ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς άφησε το “αποτύπωμα” του και σε αυτά τα ντέρμπι αφού η επίδοση των 31 πόντων στο παιχνίδι της σεζόν 1995-1996 (68-83) παραμένει ακόμη και σήμερα η κορυφαία για τον Παναθηναϊκό στα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News