Η απουσία του Νέντοβιτς «ανέβασε» δύο παίκτες

H βαθμολογία της Basket League: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά την νίκη επί του Μεσολογγίου

Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση τους αντιπάλους του.

Στηρίζει το αμυντικό και το επιθετικό του παιχνίδι στην υπεροπλία του σε κορμιά, αφού με τόσους δίμετρους που έχει κλείνει κάθε διάδρομο προς το καλάθι του και συνάμα κυριαρχεί στα ριμπάουντ.

Με αυτό τον τρόπο οι πράσινοι επιχειρούν περισσότερες επιθέσεις, προσθέστε την ευστοχία τους από την περιφέρεια και την συγκέντρωσή τους όταν πάνε στη γραμμή των προσωπικών, κάπου εκεί κρίνονται όλα.

Που να ήταν διαθέσιμοι κι οι Νέντοβιτς, Μπρέι…

Οι αντίπαλοι πνίγονται στο …δάσος των πράσινων χεριών, σπάνια βρίσκουν λύσεις στις δύο πλευρές του γηπέδου κι από το πρώτο λεπτό αναλαμβάνουν ρόλο κομπάρσου.

Το καλό είναι πως ο μόνιμος πρωταθλητής βρίσκει πρωταγωνιστές και καλύπτει με το παραπάνω το κενό του Νεμάνια. Ο Παπαπέτρου πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και μαζί με τον Σαντ Ρος είναι οι κορυφαίοι, κάτι που μάλλον δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν αν υπήρχε στο παρκέ ο Σέρβος ηγέτης της ομάδας.

Ο Γουάιτ στο “3” κι ο Μπέντιλ στο “4” και στο “5” προσφέρουν, ενώ ο ασυγκράτητος Χεζόνια δίνει ενέργεια και ψυχολογία για μια ομάδα που έχει πολλά να αποδείξει μετά την κάκιστη ευρωπαϊκή της παρουσία.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News