Η απουσία του γκολ και το «παλικάρι» Γέλοβατς

Η απουσία του γκολ και το «παλικάρι» Γέλοβατς

Με ένα γκολ σε τέσσερα ντέρμπι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού «φωνάζει» από μακριά. Πού είναι η επίθεση; Το contrast συναισθημάτων στο κυριακάτικο ματς για όλους τους φιλάθλους. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Στο Βικελίδης πάλευε μόνος του ο Ιωαννίδης, στο Καραϊσκάκης δεν έκανε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, στη Λεωφόρο με ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στο β’ μέρος από αλλαγή, στο ΟΑΚΑ το… άγγιξε, όμως, δεν κατοχυρώθηκε υπέρ του για χιλιοστά.

Αν είναι κάποιος να βγάλει συμπεράσματα για την γραμμή κρούσης, τότε, αυτά δεν θα βγουν απέναντι στον Απόλλωνα, τον Ιωνικό ή τον Βόλο. Αλλά στα «ντέρμπι». Και ο Παναθηναϊκός μετράει τρία «κουλούρια» στο ενεργητικό του και μόλις ένα τέρμα στην έδρα του από τον Μαουρίσιο.

Δεν φταίει, θα έλεγε κανείς, στο τέλος της ημέρας η απουσία του «Goal Line Technology» για την περίπτωση του Παναθηναϊκού (αν και πρέπει, κάποτε, να καλυφθεί και αυτή η «τρύπα»). Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς οφείλει να βρει τι φταίει σε αυτά τα ματς υψηλού δείκτη δυσκολίας και οι «πράσινοι» δεν βρίσκουν το εύκολο γκολ. Και τι ενδεχομένως, λείπει…

Βαθμολογικά, είναι πιθανό να αποκατασταθεί η τάξη για τον Παναθηναϊκό την επόμενη κιόλας αγωνιστική, διότι υποδέχεται τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, την ώρα που ο Άρης θα… δοκιμαστεί με τον Ολυμπιακό. Το Κύπελλο «ζεματάει», θεωρώ, αυτήν την ώρα στο πράσινο στρατόπεδο, εκεί όπου το Τριφύλλι θα συναντήσει έναν αλλιώτικο Βόλο στη ρεβάνς, λόγω της απομάκρυνσης του Αμπασκάλ.

Από κει και πέρα, η αλήθεια είναι πως το ντέρμπι στο μυαλό μου πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όταν «έσκασε» η ειδοποίηση στο κινητό μου για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Όσο και να το… περιμένεις, παραμένει το ίδιο λυπηρό και το ίδιο σκληρό για τους οικείους του. Ήταν μια «ψυχρή» στιγμή σε μια ποδοσφαιρική γιορτή που άλλαξε την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα.

Το ποδόσφαιρο «ενώνει», ο αθλητισμός, γενικότερα. Τα συλλυπητήρια και τα δικά μου στην οικογένεια της ΑΕΚ και στους ανθρώπους του Στέφαν…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News