Η αναβάπτιση του Φώτη και η διαχείριση στην ενδεκάδα

Πεντάστερο ξέσπασμα με θύμα τον Βόλο και τώρα... Ολυμπιακός!

Ο τραυματισμός του Κίκο Μακέντα αναβαπτίζει τον Φώτη Ιωαννίδη. Από το καλοκαίρι είχε φανεί ότι ο μικρός εκτός από την εκτίμηση του Μπόλονι κέρδισε και εκείνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο νεαρός έχει ξεκινήσει καλά και στο ματς με τον Βόλο χαρήκαμε την συνεργασία του με τον Καρλίτος. Υπάρχει ένας κανόνας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, για να παίξουν ταυτόχρονα δύο επιθετικοί σε μία ενδεκάδα, θα πρέπει να είναι σε ατομική κατάσταση που να τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο.

Στην πράξη παρότι έχεις ένα παίκτη λιγότερο στην δημιουργία, δεν έχεις πρόβλημα, ειδικά αν ο ένας φορ πασάρει σαν δεκάρι και ο άλλος πατάει όλο το γήπεδο σαν αμυντικός χαφ.

Οι πολλές δουλειές του Έλληνα και του Ισπανού στο χορτάρι προσφέρουν ηρεμία στον άξονα και κενά μέτρα στους εξτρέμ ώστε να δοκιμάσουν τα δικά τους. Με τον Βόλο δεν υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής και οι μεγάλοι χώροι αύξαναν την δυνατότητα δημιουργίας από τις πίσω γραμμές.

Παρότι επιλογές στην λογική “να βάλω δύο φορ από την αρχή γιατί πρέπει να επιτεθώ” ανήκουν σε άλλη εποχή ο Γιοβάνοβιτς μας παρουσιάζει κάτι ελκυστικό, καμιά σχέση με ότι προσπάθησαν να κάνουν πριν από αυτόν ο Πογιάτος και ο Μπόλονι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News