Η αναπάντεχη επίσκεψη στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού

Πέταξε για... Μίλαν ο Παναθηναϊκός - Περισσότερα όπλα ενδεκάδας από Γιοβάνοβιτς (pics)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Τεργέστη, όπου τους βράβευσε ο σύλλογος φίλων της Τριεστίνας, «οι γκρέγκοι».

Αντιπροσωπεία του συλλόγου παρέδωσε τιμητική πλακέτα στους πράσινους. Ένας εκ των υπευθύνων της ελληνικής κοινότητας Θανάσης Παπαθανασίου ανέφερε:

«Η Τεργέστη είναι μια πόλη που έχει σχέση με την Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι ο Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στην περιοχή αυτή, αλλά και κτίρια που είναι κοντά στην εκκλησία έχουν φτιαχτεί από Έλληνες. Πριν πολλά χρόνια ήρθαν στην Τεργέστη Έλληνες, οι οποίοι δεν άντεχαν υπό τον Οθωμανικό ζυγό, προκειμένου να επενδύσουν.

Αυτή τη στιγμή στην Τεργέστη ζουν γύρω στους 500 Έλληνες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Η χαρά μας που βρίσκεται εδώ είναι μεγάλη και γι’ αυτό και θέλαμε να τους τιμήσουμε. Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι η Τριεστίνα έχει φτιαχτεί και από Έλληνες και σε όλη την περιοχή εδώ τους έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.
Η αναπάντεχη επίσκεψη στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού

Εγώ προσωπικά είμαι Παναθηναϊκός και σκεφτείτε ότι ανέβαλα το ταξίδι μου στην Ελλάδα για λίγες μέρες, προκειμένου να δω τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στο γήπεδο της Τεργέστης. Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και μακάρι στο μέλλον να ξαναγίνει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News