H επόμενη μέρα του "πράσινου" ρόστερ. Μόλις 10 οι σίγουροι παίκτες!

"Τρελά" πανηγύρια στα πράσινα αποδυτήρια

Η σεζόν 2016-17 ολοκληρώθηκε και από σήμερα κιόλας θα μπει “στις ράγες” η υλοποίηση της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος θα κληθούν να σχεδιάσουν ένα ρόστερ χαμηλού μπάτζετ χωρίς να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, αφού αν ισχύουν όσα λένε περί ψαξίματος επενδυτή από τον Γιάννη Αλαφούζό, τότε τα πάντα μπορεί να αλλάξουν από το πουθενά.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τι αναμένεται να συμβεί με τους παίκτες του τωρινού ρόστερ.

Φευγάτοι: Οι Στέφανος Κοτσόλης και Τζιαντομένικο Μέστο αναμένεται να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με τον Παναθηναϊκό και να αποχωρήσουν. Φευγάτοι είναι και οι Βέμερ, Τελάντερ, Μπουμάλ, Χουχούμης και Ρινάλντι που επίσης δεν υπολογίζονται. Ο Τελάντερ εξαιτίας των τραυματισμών και οι υπόλοιποι λόγω της αγωνιστικής τους παρουσίας. Επιπλέον, δανεικός αναμένεται να δοθεί ο Ξενόπουλος. Τέλος, ο Ροντρίγκο Μολέδο -κατά 99%- θα αποχωρήσει από τον σύλλογο μετά τα όσα έγιναν λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ερωτηματικά: Δύο είναι τα τεράστια ερωτηματικά. Μάρκους Μπεργκ και Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Μάρκους Μπεργκ δύσκολα θα παραμείνει αν δεν πάρει εγγυήσεις ενίσχυσης και προστασίας της ομάδας, ενώ ο Λέτο καλείται να απαντήσει στην πρόταση 180.000 ευρώ/ετησίως που του κατέθεσε ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα, ερωτηματικό είναι ο Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος κίπερ φαινόταν να είναι στην “πόρτα της εξόδου”, ωστόσο είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει πρόταση ανανέωσης μέχρι το 2019 με μειωμένες αποδοχές για να μείνει ως δεύτερη λύση πίσω από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ακόμη, ο δανεικός Πολ Εμποκού κατά 99% δεν θα συνεχίσει στο “τριφύλλι”, με το μόνο ενδεχόμενο για την ώρα για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό να είναι, είτε αυτό της πώλησης κάποιου παίκτη του ρόστερ, είτε το να μην έχει βρει ομάδα μέχρι τα τέλη Αυγούστου ο Κονγκολέζος εξτρέμ.

Το συμβόλαιο του Νίκου Μαρινάκη ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, ωστόσο υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να μείνει ως εφεδρική λύση, όπως επίσης και ο Νούνο Ρέις, στον οποίον θα προταθεί μικρή μείωση αποδοχών. Ανοικτό είναι -επίσης- το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός κάποιος από τα “πιτσιρίκια” και συγκεκριμένα κάποιος/οι εκ των Ευαγγέλου, Μίνγκο, Στάικου και Πίσπα. Ακόμη, αν και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ίσως μείνει στον Παναθηναϊκό ως έξτρα λύση στα εξτρέμ. Ερωτηματικά είναι και οι περιπτώσεις των Μολίνς και Κλωναρίδη. Ο πρώτος δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του, ενώ με τον δεύτερο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα βρει με την Λανς για την αγορά του.

Σίγουροι: Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται για του χρόνου οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάννης. Φυσικά, δεν αποκλείεται η παραχώρηση ενός ή παραπάνω αν έρθει πρόταση που θα ικανοποιήσει την ΠΑΕ.

Δανεικοί: Ο Παναθηναϊκός είχε/έχει παραχωρήσει δανεικούς τους Δώνη (ΠΑΣ), Κότσαρη (Ομόνοια), Ατζαγκούν (Ρόντα) και Γιαννακόπουλο (Απ. Λεμεσού). Σίγουρη πρέπει θα θεωρείται η παραμονή του Κότσαρη ως τρίτη λύση στα δοκάρια. Οι Γιαννακόπουλος και Ατζαγκούν αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί το μέλλον του Χρήστου Δώνη.

Πάμε ταμείο με τους τελικούς του μπάσκετ, σε Ελλάδα και NBA… Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News