H έλλειψη ενέργειας που έκανε τελικό το Περιστέρι και η... Χούντα!

H έλλειψη ενέργειας που έκανε τελικό το Περιστέρι και η... Χούντα!

Tελικά η νίκη, που όπως είπα πριν το ματς ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ στο ματς με τον Ατρόμητο δεν ήρθε. Την στιγμή, που όλοι πίστευαν, ότι το ματς θα ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό εγώ έλεγα, ότι κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν και έτσι αποδείχθηκε.

Ο Ατρόμητος μπήκε καλά διαβασμένος , μπήκε να … «καταστρέψει» να κρατήσει το μηδέν και το κατάφερε με προσήλωση στην τακτική, που έχω να δω καιρό σε παιχνίδι πρωταθλήματος για τους Περιστεριώτες.

[ads2]

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να κερδίσει με καθαρό σκορ, δηλαδή χωρίς να δεχθεί γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Για να είμαι σωστός, πάντως, δεν είδα έλλειψης διάθεσης από πλευράς παικτών. Είδα έλλειψη ενέργειας και φρεσκάδας. Σε όλους τους παίκτες που έπαιξαν και την Κυριακή στην Λιβαδειά(οι 10 από τους 11), αλλά κυρίως σε παίκτες, που την Κυριακή ήταν από τους κύριους άξονες της δημιουργίας του Παναθηναϊκού. Εννοώ τον Εσιέν, τον Μέστο και τον Μπουμάλ.

Ειδικά ο πρώτος από την αρχή φάνηκε, ότι δεν είχε ενέργεια και δεν πέρασε τις πάσες, που μας έχει συνηθίσει. Ο Μέστο ξεκίνησε με κέφι το παιχνίδι, αλλά δεν είχε τις σέντρες, που θα δημιουργούσαν πρόβλημα και στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοσή του. Και ο Μπουμάλ δεν είχε φρεσκάδα και έκανε το κάτι παραπάνω σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Εμενε μόνο ο Ζέκα να τρέχει παντού και ο Τελάντερ με τον Στιλ να είναι καθοριστικοί στις δύο-τρεις καλές στιγμές του Ατρομήτου. Ενα δοκάρι και μία , δύο καλές ευκαιρίες ήταν η επιθετική δραστηριότητα του Παναθηναϊκού, που δεν σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς στην Λεωφόρο

Το καλό νέο είναι η συμμετοχή του Εβαντζελίστα στο τελευταίο ημίωρο και με αυτή την παρουσία του Εσιέν πιστεύω, ότι θα έπρεπε να μπει πιο γρήγορα στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος έδειξε, ότι είναι ένας πολύ δραστήριος μέσος, με πολύ καλό αριστερό πόδι και δυνατό σουτ, όπως φάνηκε στην ευκαιρία που έχασε. Αντίθετα δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μπήκε ο Λαγός αντί του Αμπεντ, που ναι μεν δεν ήταν καλός στην τελική επιλογή, αλλά ήταν από τους λίγους, που έτρεχαν μέχρι την στιγμή που βγήκε. Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να κερδίσει και να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση και τώρα θα τρέχει , για να πάρει την πρόκριση στο Περιστέρι.

ΥΓ: Αυτό που έκανε ο Γκιρτζίκης λίγη ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι να φωνάξει διαιτητή και βοηθούς και να τους πει να διακόψουν το παιχνίδι με την παραμικρή αφορμή δείχνει και το πρόβλημα που έχει με τον Παναθηναϊκό. Λογικό, αφού ο Παναθηναϊκός είναι από τις λίγες ομάδες που πάνε κόντρα στην διαφθορά και το σύστημα. Το έκανε, όμως, με άκομψο τρόπο δεν του βγήκε και τώρα θα χρειαστεί να στείλει ένα κομάντο στο Περιστέρι , για να πετάξει τον Παναθηναϊκό έξω από το κύπελλο. Διότι η αίσθησή μου είναι, ότι αγωνιστικά και με 50-50 διαιτησία ο Παναθηναϊκός θα σκοράρει στο Περιστέρι και θα προκριθεί.

ΥΓ2 :Οποιοι νομίζουν, ότι η χούντα έπεσε εδώ και χρόνια κάνουν λάθος. Η χούντα είναι εδώ και βασιλεύει εδώ και ένα χρόνο. Και αυτοί που τους ψήφισαν φαντάζομαι να κατάλαβαν το λάθος που έκαναν. Μετά την απόφαση Κοντονή να κλείσει με το έτσι θέλω την θύρα 13 σήμερα είχαμε συλλήψεις περίπου 50 οπαδών του Παναθηναϊκού επειδή ……τόλμησαν και πήγαν πρώτα έξω από το σπίτι του Τσίπρα και διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα για την έχθρα της Πολιτείας κατά του Παναθηναϊκού. Και στη συνέχεια συνελήφθησαν και άλλοι επειδή πήγαν έξω από την ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθούν σε αυτούς, που είχαν συλληφθεί αναίτια έξω από το σπίτι του Τσίπρα. Είπαμε .Πρώτη φορά φασιστερά……

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News