Γύρω από αυτούς πρέπει να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός (pics)

Γύρω από αυτούς πρέπει να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός (pics)

Δείτε τους παίκτες πάνω στους οποίους πρέπει να χτιστεί ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν, προκειμένου να μην επαναληφθεί χρονιά όπως η εφετινή.

Από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδα, ο Αντρέα Στραματσόνι μετά από σχεδόν κάθε αναμέτρηση τονίζει οτι έχει ξεκινήσει το… χτίσιμο της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

[ads2]

Κάτι που βέβαια ελοχεύει κινδύνους λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, αλλά από την άλλη δείχνει το ποιοι παίκτες έχουν την προσωπικότητα, τον εγωϊσμό, αλλά και την ικανότητα να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του «τριφυλλιού».

Κοιτώντας κανείς το ρόστερ των «πράσινων», όπως διαμορφώθηκε μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, καταλήγει το συμπέρασμα οτι υπάρχουν δεδομένα 5 παίκτες που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά και πάνω τους ο Ιταλός τεχνικός θα πρέπει να φτιάξει ένα πιο γερό αγωνιστικό οικοδόμημα…

ΛΟΥΚ ΣΤΙΛ
Αποτελεί την σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού», συνεχίζοντας να εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν μάλιστα κοιτάξει κανείς τα στατιστικά του θα δει οτι φέτος, κατάφερε να κρατήσει περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία του από ότι πέρυσι. Κόντρα στον Πανθρακικό, την Κυριακή στην Λεωφόρο, θα έχει την ευκαιρία να κάνει 15 τα clean sheets του σε 28 συμμετοχές (σ.σ. τώρα έχει 14 σε 27 ματς), ενώ την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό την τελείωσε με 13 σε 29 ματς. Αν μάλιστα τη νέα αγωνιστική περίοδο, η αμυντική τετράδα των «πράσινων» δεν υποστεί τις συνεχόμενες αλλαγές που είχε εφέτος, αναγκαστικές και μη, υπάρχει αισιοδοξία για ακόμη καλύτερη παρουσία, δεδομένου και του καλύτερους δεσίματος που θα υπάρχει.
Γύρω από αυτούς πρέπει να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός (pics)

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΔΟ
Η απόκτησή του τον Ιανουάριο έγινε δεκτή με αρκετή επιφυλακτικότητα λόγω της μεγάλης αγωνιστικής του αποχής, όμως με το καλημέρα κατάφερε να δείξει την αξία του. Με σωματοδομή που του δίνει πλεονέκτημα στο παιχνίδι δύναμης, με εξαιρετική ικανότητα όταν η μπάλα είναι ψηλά και σχεδόν πάντα σωστά τάκλιν, ο 27χρονος στόπερ αναδείχθηκε σε Value For Money μεταγραφή που αναβάθμισε την οπισθοφυλακή των «πράσινων», δίπλα στον Ράσμους Τελάντερ με τον οποίο έχουν δέσει αρμονικά. Στον Παναθηναϊκό μάλιστα αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις τη νέα σεζόν, όταν θα έχει κάνει προετοιμασία μαζί με την ομάδα και θα έχει για τα… καλά στο ελληνικό κλίμα.
Γύρω από αυτούς πρέπει να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός (pics)
ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ
Για τον Πορτογάλο με το πάθος του θυμίζει Έλληνα που μεγάλωσε με την αφίσα του Δημήτρη Σαραβάκου στο δωμάτιο του, δεν υπάρχουν πολλά που να μπορεί να πει κάποιος. Τα χιλιόμετρα που «καταπίνει» σε κάθε ματς και ο χαρακτήρας που βγάζει, είναι από τα χαρακτηριστικά που δεν γίνεται να μείνουν ανεκμετάλλευτα από κανέναν προπονητή. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά μπορεί να τα αναδείξει ακόμη περισσότερο αν έχει τα κατάλληλα στηρίγματα δίπλα του και δεν χρειάζεται να τρέχει για δύο ή να χρησιμοποιείται σε ρόλους που τον περιορίζουν αγωνιστικά.
Γύρω από αυτούς πρέπει να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός (pics)
ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ
Ακόμη και τώρα, κάποιοι αμφισβητούν το αν μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο σε μία ολόκληρη σεζόν. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τη νέα αγωνιστική περίοδο όταν και θα έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, όμως τα δείγματα που έχει δείξει μέχρι στιγμής μόνο αισιοδοξία μπορούν να προκαλέσουν. Αυτό όμως που δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση είναι η ικανότητά του να αλλάξει την ροή του αγώνα με μία κίνηση, την οποία διατηρεί ακόμη και μετά τις περιπέτειες που πέρασε, αλλά και ο χαρακτήρας νικητή που έχει και ο ηγετικός ρόλος που μπορεί να παίξει στα αποδυτήρια. Κάτι το οποίο λείπει από το «τριφύλλι».
Γύρω από αυτούς πρέπει να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός (pics)
ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ
Για τον Σουηδό επιθετικό δεδομένα θα είναι ακόμη ένα… καυτό καλοκαίρι. Πόσω μάλλον αν οι εμφανίσεις του στο Euro2016 είναι τέτοιες που προσελκύσουν το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων ομάδων, που δείξουν αποφασισμένες (σ.σ. από οικονομικής πλευράς) να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα δεν έχει καμία διάθεση να τον χάσει, καθώς ξέρει οτι στην γραμμή κρούσης έχει μία αξιόπιστη και με το παραπάνω επιλογή, που αν πλαισιωθεί με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο.
Γύρω από αυτούς πρέπει να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός (pics)

Περισσότερα στο: gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News