Γρίφος η διαχείριση των επιθετικών

Βαθμολογία Superleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί της Λάρισας

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς το 2009 έχοντας πληθώρα αστέρων αστειευόταν κάθε φορά που οι ρεπόρτερ τον ρωτούσαν με πόσες…μπάλες πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός για να έχει όλους τους σταρ ευχαριστημένους.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς το 2009 έχοντας πληθώρα αστέρων αστειευόταν κάθε φορά που οι ρεπόρτερ τον ρωτούσαν με πόσες…μπάλες πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός για να έχει όλους τους σταρ ευχαριστημένους.

Ο Σέρβος συχνά ανέφερε ένα γνωμικό της πατρίδας του, σύμφωνα με το οποίο “το πολύ δεν ζαλίζει το μυαλό”. Το θυμηθήκαμε βλέποντας Καμπετσή, Εμμανουηλίδη να κλέβουν την παράσταση με την ΑΕΛ, τον Ιωαννίδη εξαιρετικό στο σύνθετο ρόλο του αριστερού μεσοεπιθετικού, τον Καρλίτος σκόρερ και τον Μακέντα να επιστρέφει ενόψει Χαριλάου.

Πέντε κυνηγοί για δυο θέσεις στον “τελικό” με τον Άρη. Εδώ σε θέλω μάστορα! Στο ξεκίνημα της πράσινης καριέρας του ο κόουτς κατηγορούνταν όπως ο Πογιάτος για την επιλογή του να ταιριάξει Μακέντα-Καρλίτος: η έμπνευσή του υπήρξε αποτυχημένη, ο Ισπανός δεν εμφανίστηκε ποτέ και για να βρει χώρους πήγαινε κοντά στον Ιταλό.

Ο τελευταίος…κουτουλούσε με τον συμπαίκτη του και δεν έκανε σχεδόν τίποτα όμως αν η ομάδα πληρώνει 1.5 εκ. για δύο ποδοσφαιριστές καταλαβαίνετε την πίεση του προπονητή ώστε να τους χρησιμοποιήσει. Θα μας πείτε κι αυτός καλοπληρώνεται γι’ αυτό ακριβώς το λόγο , για να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Από την άλλη αν ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να χάνει κι ο προπονητής κρατούσε στον πάγκο έναν από τους δύο φορ οι κατηγορίες δεν θα ήταν μικρότερες εναντίον του. Την Κυριακή πάντως δεν θα ξέρει ποιον να πρωτοδιαλέξει.

Ο Ρουμάνος για κάμποσα μπορεί να κατηγορηθεί -όχι όμως και για δογματισμό. Η χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών απαιτεί γενικώς (όχι μόνο στον Παναθηναϊκό) λεπτούς χειρισμούς. Π.χ η αγορά του Καρλίτος πολυδιαφημίστηκε, το ίδιο η επιστροφή Εμμανουηλίδη, αλλά μήπως κι η παραμονή Μακέντα δεν προέκυψε μετά από σίριαλ που κράτησε στα ύψη το ενδιαφέρον του κοινού το καλοκαίρι;

Όλους αυτούς ο κόουτς έπρεπε να τους κρατήσει συγκεντρωμένους στα δύσκολα και με υψηλό κίνητρο όταν δεν ήταν στις πρώτες του επιλογές.

Το να στέκεσαι στις κακές εμφανίσεις των παικτών επισημαίνοντας ότι δεν έχουν δείξει τίποτα είναι σαν να παραδέχεσαι ότι “φούσκωνες” επιλογές που κάλλιστα θα μπορούσαν ν’ αποδειχτούν φιάσκο, δουλειά σου είναι να τους βαστήξεις ζεστούς όσο η ομάδα δεν τσουλάει.

Σήμερα ,πάντως, που ΟΛΟΙ οι επιθετικοί δείχνουν σε καλή κατάσταση το έργο σου δεν είναι ευκολότερο, αφού καλείσαι να διαλέξεις τους καταλληλότερους! Αν χάνεις θα σε κατηγορούν γιατί άφησες εκτός όσους δεν έπαιξαν. Γνωστό το έργο…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News