Γραφικός Στραματσόνι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας...

Γραφικός Στραματσόνι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας...

Με απόφαση του Αντρέα Στραματσόνι δεν θα καταγράφονται οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού στο Τέχελεν από τα κινητά τηλέφωνα των απεσταλμένων δημοσιογράφων.

Δηλαδή δεν θα υπάρχουν βιντεάκια από τις προπονήσεις…

[ads2]

Η ΠΑΕ θα καταγράφει για δική της χρήση τις προπονήσεις και ένα «μέρος» θ’ ανεβαίνει στο επίσημο κανάλι στο youtube.

Oύτως ή άλλως η ποιότητα των βίντεο που «φτάνουν» από τις προετοιμασίες είναι τέτοιας «εικόνας» που δεν είναι άξια αναφοράς και σχολιασμού.

Άλλωστε οι δημοσιογράφοι δεν είναι… οπερατέρ, ούτε έχουν μηχανήματα για βιντεοσκοπήσεις. Και ούτε θα έπρεπε… (σ.σ. αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που θα έπρεπε να γίνει όταν η ΕΣΗΕΑ ήταν πανίσχυρη και οι δημοσιογράφοι είχαν δικαιώματα… Όχι τώρα)

Ωστόσο η απόφαση του Στραματσόνι να μην βγαίνουν βίντεο από τις προπονήσεις για να μην αποκαλύπτονται τα πλάνα του είναι τόσο γραφική όσο η κουβέντα που έκανα κάποτε με στέλεχος της ΠΑΕ, όταν μου είπε ότι η διοίκηση είναι ενοχλημένη επειδή καταγράφω την προετοιμασία με το νι και με το σίγμα.

Παράγραφο – παράγραφο, αφού τα όσα κατέγραφα ήταν για… εφημερίδα (Αθλητική Ηχώ)! Ούτε καν εικόνα…

Λες και με πλήρωνε η ΠΑΕ;

Λες και οι προπονήσεις ήταν κλειστές;

Λες και εάν ήθελε κάποιος «κατάσκοπος», δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί στις προετοιμασίες και να καταγράψει τα πάντα, κάνοντας τον… Ισλανδό τουρίστα!

Το 2002 ο φόβος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν ότι θα μάθουν τις ασκήσεις του Φερνάντο Σάντος και το πρόγραμμα εκγύμνασης του περίφημου Άγγλου γυμναστή Ρότζερ Σπράι οι… αντίπαλοί μας και θα μας εξουδετερώσουν!

Αστειότητες.

Λες και τους εφτά μήνες που οι προπονήσεις του Στραματσόνι ήταν κεκλεισμένων των θυρών στο Κορωπί προέκυψε κάποιο… σύστημα, που δεν θέλουμε να μάθουν οι αντίπαλοί μας!

Αυτές είναι νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών…

ΥΓ. Ο Ρότζερ Σπράι έκανε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εκγύμνασης, με ποικιλία ασκήσεων, στο…βουνό, στις εξέδρες, στο γυμναστήριο και την πισίνα. Χρησιμοποιούσε κάποια είδη πολεμικών τεχνών (καποέιρα) και είχε πάντα μαζί του ένα τεράστιο κασετόφωνο!

Ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό…

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός τον επανέφερε το 2005 επί Μαλεζάνι, αλλά δεν μακροημέρευσε…

Λέγεται ότι κάποια στιγμή τον κάλεσαν στην Ιαπωνία για να τους διδάξει το πρόγραμμα. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν τις ασκήσεις και μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος τον απέλυσαν!

Μια σημαντική λεπτομέρεια, κάθε ομάδα, κάθε ποδοσφαιριστής, κάθε άνθρωπος -ανά διαστήματα – χρειάζεται συγκεκριμένες ασκήσεις.

Οπότε όσα προγράμματα και εάν έχεις στο αρχείο δεν σημαίνει ότι θα τρέχεις σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή θα αποκτήσεις την τεχνική του Μέσι.

Είναι σαν τις παλιές βιντεοκασέτες με προγράμματα της Σίντι Κρόφορντ, που αραχνιάζουν στα συρτάρια της κάθε κυριούλας που πίστεψε ότι βάζοντας την «κόπια» να… παίζει, θα γινόταν σαν την Αμερικανίδα μοντέλα!

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News