Γλυκό φινάλε για Παναθηναϊκό με φανταστική εξέδρα!

Γλυκό φινάλε για Παναθηναϊκό με φανταστική εξέδρα!

Αήττητος σε Ελλάδα και Αυστρία – Κύπρο (στα φιλικά) ο Παναθηναϊκός! Με εξέδρα… Λεωφόρου και φοβερή εμφάνιση στο πρώτο μέρος το Τριφύλλι κέρδισε με 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα και επιστρέφει στη βάση του για το πρώτο βήμα στο Κύπελλο Ελλάδος. Σκόρερ ο Σπόραρ από ασίστ του Μπερνάρ.

Με ενδεκάδα βασικών (λείπουν μόλις οι Μπρινιόλι – Τσέριν) μπήκε στο γήπεδο για την τελευταία του εμφάνιση ο Παναθηναϊκός – παρουσία και του Γιάννη Αλαφούζου – πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η πρώτη τελική για τους «πράσινους» σημειώθηκε στο 7ο λεπτό με τον Βέρμπιτς να απειλεί με το κεφάλι. Κοντά στο δεκαπεντάλεπτο ο Σπόραρ επιχείρησε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις, η μπάλα κόντραρε και το «κέρδος» ήταν ένα κόρνερ από τα δεξιά.




Στο 18ο λεπτό από ωραίο συνδυασμό Σπόραρ – Μπερνάρ, ο Παλάσιος εκτέλεσε με εξωτερικό φάλτσο από πλαϊνή θέση, δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Κίσσας. Μακρινό σουτ του Σεργίου πέρασε πολύ ψηλά άουτ στο 23′. Τρία λεπτά μετά, ο Βέρμπιτς συνεργάστηκε με τον Παλάσιος, ο Σλοβένος δοκίμασε να ολοκληρώσει τη φάση εντός της περιοχής, όμως, έγειρε το κορμί του προς τα πίσω και η μπάλα πήρε αρκετό ύψος.

Το γκολ θα έρθει φυσιολογικά βάσει της εικόνας για τον Παναθηναϊκό στη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Αντράζ Σπόραρ είδε την πάνω αριστερή γωνία του Κίσσα και εκτέλεσε υποδειγματικά, ύστερα από πάσα του Μπερνάρ Ντουάρτε.




Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στην ενδεκάδα τους Μπρινιόλι και Πούγγουρα για το β’ ημίχρονο. Τεράστια απόκρουση πραγματοποίησε με το… καλησπέρα ο Ιταλός σε τελείωμα του Κλίμοβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 52ο λεπτό ο Βέρμπιτς γύρισε επικίνδυνα από τα δεξιά, έδιωξε δύσκολα η άμυνα της Σαλαμίνας. Ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε στο 60′ τους Κώτσιρα, Χουανκάρ, Πέρεθ, Παλάσιος και Σπόραρ με τους Βαγιαννίδη, Σάντσες, Συμεωνίδη, Κυριόπουλο και Καμπετσή.




Από τελική πάσα του Βαγιαννίδη ο Κυριόπουλος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και τελείωσε τη φάση με τον Κίσσα να διώχνει σε κόρνερ. Στο 68′ πραγματοποιήθηκαν άλλες τρεις αλλαγές με τους Σαβιέρ, Σάρλια και Κρυπαράκο να παίρνουν τις θέσεις των Μπερνάρ, Μάγκνουσον και Βέρμπιτς.

Ο Τσόκαϊ έγινε ο μοναδικός στο γήπεδο που ξεκίνησε στο ματς. Στο 88ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι η Σαλαμίνα σε μαρκάρισμα του Σάντσες. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σαβιέρ δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο, ούτε σε αυτήν την περίπτωση καταλόγισε κάποια παράβαση ο Νεοφύτου.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσοκάι, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Σπόραρ

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτέ, Μαργκάσα, Μιγκελίτο, Κουμουρής, Τιάγκο, Νικολάου, Μποτεάκ, Ντορεγκαράι

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News