«Γκράντε»... φινάλε στη Λεωφόρο, το ντέρμπι στον ΠΑΟΚ

«Γκράντε»... φινάλε στη Λεωφόρο, το ντέρμπι στον ΠΑΟΚ

Ο Ντελ Θέρο Γκράντε έκρινε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (1-3), καθώς καταλόγισε πέναλτι σε μια λεπτή φάση κατά των «πρασίνων» στο 85ο λεπτό. Πρώτη εντός έδρας ήττα για το Τριφύλλι, ο Άκπομ άνοιξε το σκορ, ο Μαουρίσιο ισοφάρισε, ο Κούρτιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. 

Την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι τη δημιούργησε ο Παναθηναϊκός στο 6ο λεπτό με τον Παλάσιος να κάνει σουτ από τα δεξιά, αλλά να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη. Στο 13ο λεπτό ο Βιτάλ χάνει την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ με τον Άκπομ για το 0-1.

Διπλή ευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι για ένα δεύτερο γκολ στο 27ο λεπτό με τους πράσινους οπισθοφύλακες να φτιάχνουν τοίχος μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι στις δύο προσπάθειες του Μπρινιόλι. Απίθανη ευκαιρία έχασε ο Παλάσιος στο 32ο λεπτό, όταν από σέντρα του Χουάνκαρ ο Τούκου δεν έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα με το κεφάλι.

Σωτήρια παρέμβαση του Χουάνκαρ στον Άκπομ εμπόδισε τον τελευταίο να εκτελέσει απέναντι στον Μπρινιόλι στο 38ο λεπτό. Ο Ισπανός αριστερός μπακ βρέθηκε σε θέση βολής πέντε λεπτά αργότερα, αλλά δεν βρήκε γεμάτα το σουτ και κέρδισε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις κεφαλιά του Βέλεθ κατέληξε άουτ, ενώ την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου είχε ο Μπίσεσβαρ με το πλασέ του να περνάει ψηλά.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με ευκαιρία στον αγωνιστικό χώρο με σουτ του Καρλίτος να περνάει ψηλά πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίβηρα φορ. Στο 53′ ο Σάρλια έπιασε μια κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Ο Μουργκ δοκίμασε τον Μπρινιόλι ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Ιταλός απομάκρυνε σε κόρνερ με υπερένταση.

Στο 57′ ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τους Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη στις θέσεις των Αλεξανδρόπουλο και Βιτάλ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε… ρέντα με τον Βραζιλιάνο μέσο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα με ευθύβολο σουτ στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη και να φέρνει το ματς στην απόλυτη ισορροπία 1-1!

Ο Μαουρίσιο έχασε κλασσική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 73ο λεπτό, αλλά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη. Για το τελευταίο 12λεπτο ο Μακέντα πήρε τη θέση του Καρλίτος.

Σημαντική ευκαιρία σπατάλησε ο Άκπομ στο 77′ με τον Μπρινιόλι να κάνει μια σπουδαία απόκρουση και να παίρνει τη ρεβάνς. Ο Ιταλός έκανε νέα απόκρουση στο 79′ σε σουτ του Ζίβκοβιτς, ενώ είχε προηγηθεί ενδιάμεσα ένα σουτ του Βιγιαφάνιες, που κατέληξε άουτ.

Ο Ντελ Θέρο Γκράντε καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού στο 83′ για παράβαση του Βιγιαφάνιες. Ο Κούρτιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον «Δικέφαλο» ρίχνοντας τον Μπρινιόλι από την άλλη πλευρά. Ο Βιγιαφάνιες στο 89′ απείλησε με προβολή, ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις ο Κούρτιτς υπέγραψε το τελικό σκορ στην αναμέτρηση για το 1-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Βιτάλ, Παλάσιος, Καρλίτος, Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Εσίτι, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Οι αναπληρωματικοί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μαουρίσιο, Λούντκβιστ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Κρέσπο, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Καγκάβα, Σβιντέρσκι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News