Γκούμας: «Κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα από την 6η αγωνιστική, κυριαρχικό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός»

Τρεις «πράσινοι» στην Εθνική

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε για το πρωτάθλημα και τη διαφορά που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός, πλέκοντας το εγκώμιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διαβάστε τις δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού και την πορεία στο πρωτάθλημα: “Άξια ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη διαφορά. Οι άλλες ομάδες έχουν μικροπροβλήματα. Υπάρχει συγκεκριμένη ταυτότητα από τον Γιοβάνοβιτς που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Με τις έξι πρώτες αγωνιστικές κανείς δεν κατακτάει το πρωτάθλημα. Θέλω να δω τη διάρκεια. Θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Είναι σε καλό δρόμό.

Το ότι έκανε δύο ανατροπές με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει η ομάδα πίστη στον εαυτό της. Φαίνεται να έχε αφήσει πίσω τις κακές στιγμές του παρελθόντος. Ο Γιοβάνοβιτς έχει περάσει στους παίκτες ότι δεν αρκεί να βγαίνει τρίτος και τέταρτος. Ξέρει τι εστί Παναθηναϊκός. Πρέπει να είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος.

Η φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς ακολουθείται από όποιον παίκτη κι αν παίζει. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι κυριαρχικό. Προσπαθεί με τα δικά του όπλα να παίρνει τα παιχνίδια και να μην περιμένει τον αντίπαλο να κάνει λάθος. Οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση. Ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά για παίκτες, κάτι που παλιότερα δεν γινόταν.”

Για τους βασικούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού: “Ο Ολυμπιακός πήρε πολλούς παίκτες τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι έτοιμος. Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα βρει τη χημεία που χρειάζεται. Έχει κάνει καλές μεταγραφές. Θα κάνει το come back. Θα είναι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου.

Το νέο γήπεδο θα δώσει ώθηση στην ΑΕΚ. Θα είναι η δύναμη της με τον κόσμο. Κι αυτή είναι καινούργια ομάδα. Θα είναι μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδυναμωθεί.

Ο Λουτσέσκου μπορεί να δώσει λύσεις και στα δύσκολα. Ο Άρης πολύ δύσκολα θα αντέξει ως το τέλος να είναι στις πρώτες θέσεις, παρότι είναι καλή ομάδα με καλούς παίχτες.”

Για το ότι όταν μικρός δήλωνε ΑΕΚ: “Ισχύει. Επειδή ήμουν μικρός ένας μεγαλύτερος από το χωριό με φόβο και με μπούλινγκ προσπαθούσε να μας κάνει ΑΕΚ. Το λέγαμε από φόβο. Αυτά ήταν στα παιδικά χρόνια όπου προσπαθούσαν να επιβληθούν ο ένας στον άλλον”.

Για την γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Με λυπεί ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στάσιμο. Η Super League 2 δεν έχει αρχίσει. Πουθενά τον κόσμo δεν συμβαίνει αυτό, να μην έχει αρχίσει επαγγελματική κατηγορία. Δείχνει την κατάντια του ποδοσφαίρου μας. Φαίνεται κι από το ranking της Eθνικής και ότι μόνο ο Ολυμπιακός παίζει Ευρώπη κι αυτός στην τελευταία διοργάνωση που είναι το Conference. Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα. Tο χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παίζουν επειδή το αγαπούν κι όχι για να βγάλουν λεφτά. Διακόπηκαν τα πρωταθλήματα για μια κόντρα που υπάρχει μεταξύ της ΕΠΟ και του υφυπουργού. Σκέφτομαι να πάω στο εξωτερικό και να βρω δουλειά ως προπονητής, επειδή οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες. Εδώ δε σου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψεις. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να φανείς χρήσιμος. Δεν βλέπω να ξεκινάει σύντομα η Super League 2. Kάθε χρόνο γίνονται τα ίδια και συμβιβαζόμαστε με τα λάθη, χωρίς να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουν.”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News