Γκιστ: «Πώς νικήσαμε πάλι στο ΣΕΦ; Ήμασταν Παναθηναϊκός φίλε»!

Παναθηναϊκός - Άρης 84-68 [Highlights-VIDEO]

Ο Τζέιμς Γκιστ εξηγεί,πώς ήρθε η νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και αποθεώνει τον Αργύρη Πεδουλάκη για την προετοιμασία της ομάδας και τον Νικ Καλάθη για την «εμφάνιση επιπέδου ΝΒΑ»!

Ο Αμερικανός Forward-Center της ομάδος δήλωσε:

[ads2]

«Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι όπως είναι κάθε τελικός. Το καλό μας ξεκίνημα ήταν πολύ σημαντικό και όλα ξεκίνησαν από την άμυνα, καθώς έτσι μπορέσαμε να βρούμε επιθετικό ρυθμό», τόνισε ο Αμερικανός, ο οποίος συμπλήρωσε πως «ο Ολυμπιακός αντέδρασε όπως αναμενόταν να κάνει. Έπαιζε στο γήπεδό του όπου είναι πολύ δυνατός και εμείς όμως αντιδράσαμε όταν έπρεπε και πήραμε αυτό που θέλαμε».

«Ήμασταν έτοιμοι για όλα»

«Πώς τα καταφέρατε πάλι στο ΣΕΦ;», η ερώτηση. «Ήμασταν Παναθηναϊκός!», απαντά αφοπλιστικά ο Γκιστ και αναλύει: «Είχαμε προετοιμαστεί καλά και ήμασταν έτοιμοι για πολλές καταστάσεις. Η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση και καλό αγωνιστικό πλάνο. Θεωρώ ότι ήμασταν έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε σχέδιο του Ολυμπιακού. Δείξαμε τον χαρακτήρα που απαιτείται σε τελικό. Ήμασταν Παναθηναϊκός!».

Ολα αυτά προέκυψαν από την… επιρροή του Πεδουλάκη; Κατά τον «πράσινο» φόργουορντ η απάντηση είναι σαφώς καταφατική: «Ο κόουτς από τη μέρα που ανέλαβε έχει προσπαθήσει να μας δείξει τις λεπτομέρειες και τις τελευταίες μέρες μας έλεγε ξανά και ξανά ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό, αρκεί να εκμεταλλευτούμε τις λεπτομέρειες. Το πλάνο που ετοίμασε με το υπόλοιπο επιτελείο ήταν πολύ καλό και χαίρομαι που μπορέσαμε να το βγάλουμε στο γήπεδο», ενώ για την αλλαγή εικόνας σε σχέση με τη σειρά κόντρα στον Αρη «ήταν διαφορετικά παιχνίδια. Θέλουμε από παιχνίδι σεπαιχνίδι να βελτιωνόμαστε. Κόντρα στον Αρη δεν είχαμε καλή απόδοση σε κάποια ματς, όμως τώρα πιστεύω ότι ήμασταν σαφώς καλύτεροι και δείξαμε πως μπορούμε».

Με το 1-0 και το πλεονέκτημα έδρας πλέον στα χέρια του, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει το ρόλο του φαβορί; «Οχι δεν γίναμε ξαφνικά φαβορί επειδή νικήσαμε στον πρώτο τελικό. Το πρωτάθλημα το κατακτάς με τρεις νίκες και όχι μόνο με μία. Πρέπει να νικήσουμε και στο ΟΑΚΑ για να κάνουμε το 2-0 και να ψάξουμε άλλη μία νίκη για τον τίτλο. Η σειρά μόλις άρχισε κι έχει πολύ δρόμο. Θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι έχουμε το πάνω χέρι. Ο Ολυμπιακός θα θελήσει να αντιδράσει, αλλά δεν πρέπει να τον αφήσουμε να επιστρέψει».

Εγκωμιαστικά ήταν τα λόγια του Γκιστ για τον Καλάθη: «Ο Νικ ήταν εξαιρετικός και ήταν ο ηγέτης μας. Με τέτοιες εμφανίσεις δείχνει ότι είναι παίκτης για το ΝΒΑ. Δεν έπαιξε τυχαία εκεί. Όλοι μας δώσαμε ό,τι μπορούσαμε για την ομάδα ώστε να νικήσουμε, όμως ο Νικ τα έκανε όλα, ενώ χαίρομαι γιατί μου έδωσε κάποια καλάθια στο… πιάτο (γέλια)».

πηγή:sdna

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News