Γκελαούζος: «Η διαδρομή μου προκαλούσε συγκίνηση σε κάθε βήμα που έκανα»

Γκελαούζος: «Η διαδρομή μου προκαλούσε συγκίνηση σε κάθε βήμα που έκανα»

Ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας, Κώστας Γκελαούζος μίλησε στο Newsbomb.gr και τη Φυλλένια Γκότση, για την εκπληκτική εμφάνισή του αλλά και για το ατομικό ρεκόρ.

«Η αποθέωση του κόσμου δεν περιγράφεται, ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα διότι, μετά από σχεδόν δυο χρόνια μακριά από αυτόν τον αγώνα, μέσα σε όλες τις δυσκολίες που μας ταλαιπωρούν καθημερινά από αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες ο κόσμος ήταν εκεί, ήταν δίπλα μου και με στήριξε σε όλη μου την προσπάθεια, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό μέσα στο Καλλιμάρμαρο, αυτό ήταν ξεχωριστό!

Από εκεί και πέρα, το ατομικό ρεκόρ ελπίζω να μην μείνει για πολύ… ατομικό ρεκόρ, αλλά να το βελτιώσω κι άλλο στον επόμενο αγώνα. Όσο για την διαδρομή, νομίζω σου προσφέρει συγκίνηση με κάθε σου βήμα που κανείς για να φτάσεις όλο και πιο κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο».

«Την νίκη αυτή την αφιερώνω στον πολύ καλό μου φίλο και συναθλητή, τον Παναγιώτη Καραΐσκο, διότι ήταν πολύ άτυχος. Όπως αντιλαμβάνεστε, η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σημαίνει ότι έχεις θυσιάσει πολλά, έχεις πονέσει πολύ στην προπόνηση και λίγο πριν το φινάλε χάνονται όλα.

Σίγουρα, σημασία πάνω από όλα έχει το να είμαστε υγιείς, αλλά είναι πολύ σκληρό να σου συμβεί κάτι τέτοιο. Του εύχομαι περαστικά και να γυρίσει ακόμη πιο δυνατός».

«Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκα αρκετά αυτή την φορά. Είχα ένα μεγάλο κίνητρο και στόχο να κυνηγήσω, παρόλα αυτά αυτό σημαίνει άγχος και στρες παράλληλα. Πρέπει να μετράς τα δευτερόλεπτα για 42.195 μέτρα ώστε να είσαι σίγουρος ότι όλα πάνε καλά. Ξεπέρασα σε πολλά σημείο τον εαυτό μου αλλά τελικά ανταμείφθηκα γι αυτό, η τελευταία γεύση ήταν γλυκιά».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News