Γκαρντ που είναι δύσκολο να μπουν σε καλούπια

Γκαρντ που είναι δύσκολο να μπουν σε καλούπια

Δεκαεννιά ποντάκια (με ένα τρίποντο) ο απολογισμός του Μάρκους Φόστερ στο χθεσινό φιλικό με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός αποτελεί ακόμα ένα στοίχημα για τον Παναθηναϊκό στη θέση “2” εκεί που τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν διάφορα παιδιά (Σλότερ, Φελντέιν, Μπλουμς) που για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να στεριώσουν στην Αθήνα.

Ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρο σενάριο για τη μορφή που θα πάρει το ρόστερ του τριφυλλιού ώστε να μαντέψουμε τον ρόλο του αθλητή, αποκρυπτογραφώντας όμως το παρελθόν του Γιώργου Βόβορα και τις διδαχές που έχει πάρει από τον μέντορά του, Αργύρη Πεδουλάκη, καταλήγουμε στο ότι ο πρωταθλητής δεν πρόκειται να…αμολήσει χαλινάρι, κυνηγώντας “ογδοντάρες”.

Ο Φόστερ είναι φανερό ότι αποδίδει καλύτερα με ελευθερίες στο παιχνίδι του παρά μπαίνοντας σε νόρμες, μια από τα ίδια ισχύουν για Νέντοβιτς, Τζάκσον, ωστόσο οι τεράστιες αμυντικές δυνατότητες Παπαπέτρου, Σαντ-Ρος “δένουν το γλυκό”, θεωρητικά τουλάχιστον.

Η συμπεριφορά της ομάδας απέναντι σε άμυνες ζώνης προβληματίζει αφού ουδείς εκ των περιφερειακών έχει το “σίγουρο” μακρινό σουτ που σου έδιναν π.χ ο Ρίβερς, ο Φριντέτ κι ο Λοτζέσκι, κάτι που σαημαίνει πως για να αλληλεπιδράσουν θετικά οι κοντοί επιβάλλεται να δείξεις επιθετική δύναμη πυρός στο ζωγραφιστό, ώστε να “ανοίξουν” οι χώροι.

Ίσως τον Φόστερ τον βοηθήσει το γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη χρονιά για να κάνει μια “τίμια” προσπάθεια κι όχι για να ράψει το… 7ο αστέρι!

Ωστόσο όσο κι αν το μπάτζετ έχει φτάσει στα τάρταρα, το κλαμπ απειλεί να “δαγκώσει” όποιον δεν του δώσει τον απαιτούμενο σεβασμό. Μιλάμε για ένα απ’ τα πιo μπασκετικά σωματεία της ηπείρου μας, με καραβιές τίτλων στις glory days του. Αθήνα σημαίνει μπάσκετ. Τίποτα άλλο.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News