Γήπεδο Παναθηναϊκού: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα έσοδα

Έτσι θα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Η αποκάλυψη κατασκευάστριας εταιρείας (pics)

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το νέο αναπτυξιακό νόμο, η τροπολογία με την οποία ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα δικαιούται το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις στο νέο γήπεδο της ομάδας στο Βοτανικό, για χρονικό διάστημα 49 ετών.

Συγκεκριμένα η τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, την ερχόμενη Τετάρτη, προβλέπει τα εξής:

«Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα σαράντα εννέα ετών (49) ετών από την έναρξη της παραχώρησης σε αυτό, λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με σκοπό την εψαρμογή του προγράμματος «Διπλή Ανάπλαση» καιτη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, μη εψαρμοζόμενων των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαψίου της παρ. 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (Α’ 121). Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) ετών δύναται να παρατείνεται με Κοινή Απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό υπουργό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News