Γήπεδο μπάσκετ: Τα υποψήφια οικόπεδα και η χωρητικότητα

Γήπεδο μπάσκετ: Τα υποψήφια οικόπεδα και η χωρητικότητα

Για Παναθηναϊκή πολιτεία με γήπεδο μπάσκετ προορίζεται ο χώρος στον Βοτανικό. Ποια τα διαθέσιμα οικόπεδα, μεγάλο ζήτημα η χωρητικότητα του κλειστού.

Για Παναθηναϊκή πολιτεία με γήπεδο μπάσκετ προορίζεται ο χώρος στον Βοτανικό. Ποια τα διαθέσιμα οικόπεδα, μεγάλο ζήτημα η χωρητικότητα του κλειστού.

Σύμφωνα με το SDNA, το γήπεδο μπάσκετ είναι υπαρκτό στα πλάνα για τη Διπλή Ανάπλαση και εξετάζονται ήδη οι επιλογές για ένα γήπεδο, αρχικά σε θεωρητικό επίπεδο, χωρητικότητας 10.000 θέσεων. Όμως, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι άνθρωποι της ΚΑΕ θα ζητήσουν αύξηση του εν λόγω αριθμού.

Το χρονικό διάστημα του κτισίματος ενός κλειστού θα πάρει από 36 έως 48 μήνες, και θα είναι αξίας 30 εκατ. ευρώ.

Στον Δήμο Αθηναίων έχουν ΗΔΗ προχωρήσει το σχέδιό τους για την κατασκευή του κλειστού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με αυτό:

–     Αμεσα θα γίνει η τελική επιλογή του όμορου οικοπέδου ανάμεσα σε 3-4 υποψήφια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

–     Το κλειστό θα χωροθετηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου και θα κατασκευαστεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε έκταση μάξιμουμ 300 μέτρων από εκείνη της Διπλής Ανάπλασης.

–     Η γη θα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων. Οι όροι χρήσεις και λειτουργίας του κλειστού, τα οικονομικά, τα ανταλλάγματα κλπ, θα συμφωνηθούν μεταξύ του Δήμου, του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στις συζητήσεις με τον κ. Μπακογιάννη στο επόμενο χρονικό διάστημα ενός-τριών μηνών.

–     ΚΟΣΤΟΣ: Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ενώ θα επενδυθούν και ιδιωτικά κεφάλαια. Το κόστος υπολογίζεται περίπου 30 εκατ. ευρώ. Στην αρχική συζήτηση έχει γίνει λόγος για χωρητικότητα 10.000 θέσεων, αλλά αυτό σαφώς πρέπει να μείνει «ανοιχτό» καθώς θεωρείται σίγουρο ότι οι διοικούντες την πράσινη ΚΑΕ θα ζητήσουν αύξηση της χωρητικότητας.

–     ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής και παράδοσης του έργου υπολογίζεται σε 36-48 μήνες από σήμερα. Με δυο λόγια το αργότερο έως το τέλος του 2024 ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει στον Βοτανικό ΚΑΙ το δικό του κλειστό γήπεδο μπάσκετ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News