Γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό: Οι λεπτομέρειες, το οικόπεδο, οι θέσεις και το...ΟΑΚΑ!

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με τη Φενερμπαχτσέ

Ξεκάθαρο είναι πλέον πως η διπλή ανάπλαση θα προχωρήσει χωρίς γήπεδο μπάσκετ, σύμφωνα με το ισχύον προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να μην υπάρχουν νέες προσφυγές.

Συνεπώς, το γήπεδο μπάσκετ θα γίνει σε όμορο οικόπεδο, εκτός Π.Δ., προκειμένου να μην καθυστερήσει άλλο η ανέγερση των εγκαταστάσεων ΠΑΕ – Ερασιτέχνη.

Το εν λόγω οικόπεδο, εφάπτεται με το οικόπεδο που “πατάει” το ημιτελές εμπορικό κέντρο και είναι σε μικρή απόσταση από τη στάση Μετρό “Ελαιώνας”.

Η απόφαση που έχει -λοιπόν- ληφθεί από κυβέρνηση και Δήμο Αθηναίων είναι να προχωρήσει σύμφωνα με το Π.Δ. η διπλή ανάπλαση και το γήπεδο μπάσκετ να θωρακιστεί νομικά μόνο του και να γίνει με ανεξάρτητη διαδικασία από τις εγκαταστάσεις ΠΑΕ – Ερασιτέχνη.

Το γήπεδο 14.000 θέσεων που φαίνεται να έχουν στα σκαριά (+4 βοηθητικά) για το μπάσκετ θα περάσει από μία διαδικασία αντίστοιχη του γηπέδου ποδοσφαίρου και θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο, ΣτΕ, -πιθανών προσφυγές- κ.ο.κ. μέχρι να θωρακιστεί. Μόλις θωρακιστεί θα ξεκινήσει και η ανέγερσή του.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως για όσα χρόνια χρειαστούν μέχρι την τελική κατασκευή του μπασκετικού γηπέδου στο Βοτανικό, να δοθεί στην ΚΑΕ με πολύ ευνοϊκούς όρους και δυνατότητα εμπορικών χρήσεων το μπασκετικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News