«Γήπεδο 28.000 θέσεων στη Λεωφόρο - Στον Παναθηναϊκό η κυριότητα»

Τα πρώτα έργα στη Λεωφόρο για τη μεγάλη επιστροφή

Ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει κανένα δικαίωμα στο γήπεδο της Λεωφόρου ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος, υπογραμμίζοντας πως η κυριότητα ανήκει αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στην εφημερίδα Live Sport

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα μετακομίσει από την Λεωφόρο στον Βοτανικό: «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Λεωφόρου, όχι του Βοτανικού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Ολυμπιακός θα παίζει μια ζωή στη φυσική έδρα του, γιατί η ΑΕΚ θα παίζει στη φυσική έδρα της, ενώ ο Παναθηναϊκός πρέπει να μετακομίσει στην εξορία του Αδάμ, για να “εκπολιτίσει” μάντρες, χωράφια, μποστάνια και χείμαρρους».

Για τον Δήμο Αθηναίων που ισχυρίζεται ότι το γήπεδο της Λεωφόρου δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό: «Ο Δήμος καλό είναι να διαβάσει προσεκτικά τα άρθρα 810 επ. ΑΕΚ σχετικά με τη σύμβαση χρησιδανείου. Αφορά και ακίνητα, όχι μόνο κινητά. Είναι σύμβαση άτυπη. Δεν απαιτείται έγγραφο. Ολοκληρώνεται με την παράδοση του πράγματος και στην προκειμένη περίπτωση η παράδοση έχει γίνει πριν από 100 χρόνια. Χρόνος λήξεις δεν προβλέφθηκε και λόγος λήξης δεν υπάρχει».

Για το αν ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα στο γήπεδο: «Ασφαλώς και δεν έχει. Κυριότητα έχει ο Παναθηναϊκός. Αλλά ακόμη και αν ο Δήμος είχε κυριότητα, που δεν έχει, η κυριότητα χωρίς τη χρήση ισούται με το μηδέν. Το χρησιδάνειο λήγει μόνο εάν ο χρησάμενος, δηλαδή ο Παναθηναϊκός, σταματήσει να κάνει χρήση του γηπέδου, κάτι που, όπως ξέρουμε, δεν έχει γίνει ποτέ. Ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα πλήρες δικαίωμα στο γήπεδο και θα το χάσει μόλις μετακομίσει».

Για το αν είναι βέβαιος: «Απολύτως. Μια απλή αναγνωριστική αγωγή θα αρκούσε για να τεκμηριώσει και δικαστικά το χρησιδάνειο. Τι να πει ο Δήμος; “Non venire contra factum proprium”, λέμε στα νομικά. Δεν μπορείς να πηγαίνεις αντίθετα με την πρότερη συμπεριφορά σου και μάλιστα 100 χρόνια μετά».
Για το αν είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να μείνει στη Λεωφόρο: «Όχι, λογικό δεν είναι. Η αγάπη, όμως, είναι συναίσθημα, δεν είναι λογική. Όταν αγαπάς μια ομάδα, δένεσαι μαζί της με ένα σύνολο αισθημάτων, αντιλήψεων και βιωμάτων. Δεν υπάρχει λογική. Η λογική είναι για τα κομπιουτεράκια και τα ρομποτάκια. Όχι για τους οπαδούς».

Για τη δική του πρόταση: «Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι αυτούς που επιμένουν να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό. Δεν εννοώ, βέβαια, τους τραπεζίτες. Εννοώ τους Παναθηναϊκούς που έχουν αυτή την άποψη, γιατί και αυτοί γνήσιοι Παναθηναϊκοί είναι, όπως άλλωστε και όσοι πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μείνει για πάντα στη Λεωφόρο»

Για το αν θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο: «Εφικτότατο. Με γήπεδο 28.000 θέσεων. Υπάρχουν πλήρη στοιχεία από το 2006».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News