Γιοβάνοβιτς: "Γι'αυτό δεν έπαιξε ο Χουάνκαρ, μόνο έτσι περνάμε"

Γιοβάνοβιτς: «Με την πλάτη στον τοίχο» - Ατάκες μετά το διπλό

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια Πράγας.

Αναλυτικά είπε:

Για το διαιτητικό σκέλος: “Δεν έχω σχολιάσει διαιτητές, δεν νομίζω ότι και τώρα χρειάζεται να το κάνω, το βασικό για εμάς είναι μέσα σε αυτή την εβδομάδα να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και παιχνιδιού για να διεκδικήσουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο επαναληπτικό παιχνίδι”.

Για τη δυσκολία στη δημιουργία: “Η Σλάβια έπαιξε κόντρα σε εμάς το παιχνίδι που παίζει σε όλα τα επίπεδα. Απλά εμείς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις πιέσεις που ασκούσαν σε όλους τους χώρους και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τις λύσεις για να γίνουμε περισσότερο απειλητικοί. Είμαι σίγουρος πως και στη ρεβάνς η Σλάβια θα παίξει με τον ίδιο τρόπο”.

Για το γιατί δεν έπαιξε ο Χουάνκαρ και αν είχε κάποιο πρόβλημα: “Ο Χουάνκαρ ξέρετε ότι έχει περάσει μια ίωση, μπορεί να έκανε δύο – τρεις προπονήσεις αλλά δεν αισθανόταν καλά και γι’ αυτό δεν μπορούσε να παίξει”.

Για το γιατί δέκα εναντίον δέκα ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί: “Έπρεπε να κάνουμε δύο ισορροπημένα ματς, αν θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μπορεί να μην κινδυνέψαμε, αλλά και εμείς δεν απειλούσαμε και αυτό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Δεν είχαμε και τον ρυθμό που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Η εντύπωση που έχω είναι πως δεν είμαστε και ασφαλείς πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και για αυτό είχαμε και παθητική στάση στο ματς Οι πρωτοβουλίες που πήραμε ήταν λίγες, δεν είχαμε ασφάλεια στις μεταβιβάσεις. Οι αποστάσεις των γραμμών δεν ήταν αυτές που πρέπει να είναι και αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για να μην μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού”.

Για τι πιθανότητες δίνει: “Η Σλάβια είναι καλή ομάδα και έχει ένα καλό σκορ. Εμείς ως ομάδα θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Σίγουρα θα χρειαστούμε καλύτερο παιχνίδι από αυτό που κάναμε, πιστεύω θα το κάνουμε, όπως θα κάνουμε και μια μεγάλη προσπάθεια.

Πάντα πρέπει να πιστεύεις και είμαστε ομάδα που στα δύσκολα μπορεί να αντιδράσει. Να πάρουμε καλό μάθημα από το παιχνίδι να αναλογιστούμε τις ευθύνες και να αυξήσουμε την απόδοση στα όρια του τέλειου για να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

Για τον Σπόραρ: “Έπαιξε 45 λεπτά είναι σημαντικό για τον ίδιο, δεν είχε κάνει πολλές προπονήσεις. Σίγουρα περιμένουμε και απ’ αυτόν περισσότερα στο μέλλον”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News