Γιοβάνοβιτς: «Δεν με ικανοποιεί η εικόνα, θετικός ο βαθμός»

Γιοβάνοβιτς: «Δεν με ικανοποιεί η εικόνα, θετικός ο βαθμός»

Ευχαριστημένος με τον βαθμό όχι όμως και την απόδοση εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός των πρασίνων τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ανάγκασε την ομάδα να γυρίσει σε πιο αμυντική προσέγγιση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του βαθμού.

Αναλυτικά:

“Πολύ καλή, ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Δεν ήταν καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ανασταλτικά προβλήματα, αλλά κάναμε πολλά αβίαστα λάθη και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ενώ είμαστε ομάδα που μπορούμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, δεν το κάναμε. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, όχι με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Γυρίσαμε πίσω γιατί μας ανάγκασε ο Ολυμπιακός. Δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση και μοιραία η ομάδα γύρισε πίσω. Είναι θετικός βαθμός σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είχαμε και αρκετά προβλήματα, οπότε είναι σημαντικός βαθμός. Μπορούσαμε και έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα”.

Για τον Μπρινιόλι: “Δεν θέλω να σχολιάσω παίκτες. Δεν ήταν εύκολο για τον ίδιο. Έδειξε μία σταθερότητα και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Υπήρχαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων”.

Τι πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός και τι του άρεσε: “Δεν μπορώ να δώσω ειλικρινή απάντηση. Είναι το πρώτο μου ντέρμπι και μπορούμε να μάθουμε πολλά για τη συνέχεια. Ως ομάδα έπρεπε να είχαμε περισσότερο βάρος”.

Λίγο αργότερα, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για:

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Είχαμε περάσει μία δύσκολη εβδομάδα. Ήταν παραμονές του ντέρμπι. Σαν αποτέλεσμα και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς είμαστε ικανοποιημένοι. Θα μπορούσαμε όμως να είχαμε κάνει πιο καλό ματς. Από τη στιγμή που στη διάρκεια του πρώτου ματς υπήρχε αυτή η πίεση έπρεπε να είμαστε περισσότερο εκεί και σε αυτό στο ανασταλτικό κομμάτι. Σίγουρα το αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποίηση. Εύχομαι όμως να λυθούν τα προβλήματα που έχουμε για να δουλέψουμε περισσότερο στη διάρκεια της διακοπής.

Το ότι έμεινε πίσω ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος: «Όσον αφορά στο τρανζίσιον δεν μπορούσαμε εύκολα να πάρουμε τη μπάλα. Να την πάρουμε τη μπάλα σε σημεία επικίνδυνα για τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τη μπάλα έξω από την άμυνα και δεν είχαμε τη δυνατότητα να βγούμε και περισσότερο στο επιθετικό τρανζίσιον. Χάναμε γρήγορα τις μπάλες. Προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα και έπρεπε να είχαμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Χάναμε γρήγορα τη μπάλα και μετά ξανά έπρεπε να γυρίζουμε. Αμυνόμασταν χαμηλά και ήταν δύσκολο. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα. Πρώτη φορά φέτος που έγινε αυτό. Μπορεί και να είχε να κάνει και με τον τρόπο του Ολυμπιακού».
Τον Χατζηγιοβάνη και το πλάνο του κόουτς: «Όχι δεν είχαμε θέματα τραυματισμού. Νομίζω πως… ξοδεύτηκαν αρκετά οι ακραίοι για την ανασταλτική λειτουργία. Ο λόγος ήταν το πως παίξαμε στο β’ μέρος. Ήμασταν πολύ πίσω και αναγκάζονταν να δώσουν βοήθειες. Για αυτό και εγιναν και κάποιες αλλαγές περισσότερο για να ενισχυθεί η ανασταλτική λειτουργία. Όχι για να κάνουμε κάτι μπροστά γιατί η ψυχολογία μπροστά είχε πάει με τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά στο πλάνο καταλαβαίνετε και εσείς πως άλλαζε ημέρα με την ημέρα.

Είχαμε καταστάσεις που θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο απειλητικοί κυρίως στο α’ μέρος. Στο β’ μέρος ήταν φυσιολογικό ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθούσε να αυξήσει την πίεση. Το έκανε και εμείς πήγαμε σε ένα μοτίβο που δεν είναι στο στιλ μας και έπρεπε να παίζουμε σε παθητικό ρόλο. Όταν παίζεις με ομάδες που έχουν μία μεγάλη ποιότητα γίνεται. Εύχομαι να μην επαναληφθεί. Από αυτό το ματς μπορούμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα. Περισσότερα από εμάς κρίθηκαν στο α’ μέρος παρά στο β’ μέρος».

Τα κέρδη σε πρόσωπα, σχετικά με Πούγγουρα και Σάρλια: «Σαν προπονητής δεν θα ήθελα να ασχολούμαι με μονάδες και σας ευχαριστώ που το λέτε. Σίγουρα είναι θετικό για αυτούς που ανταποκρίθηκαν και για την ομάδα».΄

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News