Γιοβάνοβιτς: Καρφί για την βαθμολογική θέση

Εκνευρισμένος ο Γιοβάνοβιτς: «Έπαιξε με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα η ΑΕΚ»

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με νίκη τον πρώτο γύρο της Super League Interwetten επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου.

Μια νίκη που άφησε ικανοποιημένο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Σέρβο προπονητή να αναφέρει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τα εξής:

«Η νίκη ήταν δίκαιη, νομίζω ότι όσον αφορά το ίδιο το παιχνίδι, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ρυθμό, εμείς είχαμε τη μπάλα, την κατοχή, μόνο στην αρχή του αγώνα δεν είχαμε το ρυθμό και τη μετάβαση στο τελευταίο τρίτο του αντιπάλου και κατά διαστήματα το αποκτούσαμε και δημιουργούσαμε τις ευκαιρίες. Είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση της ομάδας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε».

Τι είναι αυτό που σας έχει αφήσει ικανοποιημένο από τον πρώτο γύρο και τι όχι και θα μπορούσε να βελτιωθεί μέσω της μεταγραφικής περιόδου;

«Με αφήνει ικανοποιημένο πως η ομάδα είναι διαφορετική απ’ ότι η ομάδα που ήταν στη διάρκεια της προετοιμασίας, στα φιλικά παιχνίδια και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Αναφορικά με την κυκλοφορία της μπάλας, την ανάπτυξη, τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα και έχουμε ανταποκριθεί καλά. Αναφορικά με την επιλογή μας με ποιον τρόπο να παίξουμε και πως εξελίσσεται αυτό ανταποκρίνεται θετικά. Τα αποτελέσματα δεν μας δικαίωσαν σε αρκετά παιχνίδια όσον αφορά το παιχνίδι μας καθώς κάναμε εύκολα λάθη για να δεχτούμε το γκολ και έπρεπε να κάνουμε υπέρβαση. Δεν με αφήνει ικανοποιημένο η βαθμολογική μας θέση και οι βαθμοί που έχουμε πάρει.

Πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε καταφέρει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και ίσως αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο είναι πως βρεθήκαμε πολλές φορές από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα. Είμαστε μια ομάδα που έχει περιθώρια βελτίωσης σίγουρα και αυτό δημιουργεί και προϋποθέσεις να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο.

Για τη μεταγραφική περίοδο έχουμε χρόνο μπροστά μας να κάνουμε μια συζήτηση. Προέχουν τα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τα Χριστούγεννα και είναι κρίσιμα για εμάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Ο Παναθηναϊκός είχε ηρεμία και «ξεκλείδωσε» την άμυνα, αυτό είναι το στοιχείο που θέλετε να έχει η ομάδα σας κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους;

«Αναφέρθηκα στην εισαγωγή μου πως ήμασταν ήρεμοι, ήταν μια νίκη επαγγελματική. Σε κάποιες καταστάσεις που είχαμε σωστές θέσεις έπρεπε να είμαστε γρηγορότεροι. Ήταν φανερό πως σαν ομάδα είχαμε ηρεμία, δεν αγχωνόμασταν με το ισόπαλο αποτέλεσμα. Πολλές φορές αυτό μπορεί να μην είναι όμορφο αλλά αναγκαίο για να διασπάσουμε άμυνες πολυπρόσωπες. Θα μπορούσαμε να είχαμε λίγο καλύτερο ρυθμό εφόσον είχαμε εξασφαλίσει το παιχνίδι».

Η εμφάνιση και το γκολ του Παλάσιος θα τον «ξεμπλοκάρει»;

«Είναι ένας παίκτης που προσπαθεί πολύ μέσα στο γήπεδο, είναι “ζωντανός”, βρίσκεται στις φάσεις. Σήμερα έκανε και το γκολ σε μια στιγμή που δεν φαινόταν. Εμένα μου αρέσουν παίκτες που μπαίνουν στις φάσεις. Είμαι σίγουρος πως στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα μας δώσει περισσότερα πράγματα».

Το σχόλιο σας για την επιστροφή του Σένκεφελντ;

«Είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία και αποδοχή. Ίσως αυτή τη στιγμή δεν είναι στην αγωνιστική κατάσταση που θα μπορούσε, λόγω των προβλημάτων πιέσαμε την κατάσταση γιατί θα μας χρειαστεί. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, τον ξέρουμε, και μπορεί να μας δώσει πολλές επιλογές στην αμυντική μας λειτουργία».

Τον Βιγιαφάνιες τον είχαμε στην αρχή σαν έναν παίκτη που θα ήταν βασικός, έχασε τη θέση του, αλλά τώρα τον βλέπουμε βασικό και να τα πηγαίνει εξαιρετικά; Επίσης και ο Αϊτόρ στα τελευταία ματς έχει μπει και είναι εξαιρετικός. Πως το διαχειριστήκατε;

«Χαίρομαι που με ρωτήσατε για αυτούς τους παίκτες. Μπορεί σε αυτό το γκρουπ να είναι και ο Μαουρίσιο και ο Σάντσες. Σαν προπονητής κάνεις κάποιες επιλογές όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού. Δεν μπορούν να παίξουν όλοι, κάποιοι έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, κάποιοι όχι. Ιδιαίτερα παίκτες που έχουν τεράστια εμπειρία και ένα μπακράουντ στην ομάδα.

Για μένα έπαιξε μεγάλο ρόλο πως δεν το παράτησαν αλλά μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις με ανάγκαζαν να αναρωτιέμαι και εγώ και να διαμορφώνω διαφορετικά μια εικόνα και πήραν τη θέση τους με τον τρόπο που δούλευαν στις προπονήσεις.

Όταν τους χρειάστηκε η ομάδα ήταν εκεί και είχαν μια καλή απόδοση που δεν θα την είχαν αν θεωρούσαν πως ο Παναθηναϊκός δεν τους υπολογίζει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν ξέρεις πότε θα σου παρουσιαστεί μια ευκαιρία. Ένας προπονητής έχει και το δυσάρεστο ρόλο να πρέπει να επιλέξει μόνο έντεκα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News