Γιοβάνοβιτς - Αλαφούζος: Χάθηκαν οι δύο από τους τρεις στόχους, υπάρχει ο ΥΠΕΡ-ΣΤΟΧΟΣ!

Γιοβάνοβιτς - Αλαφούζος: Χάθηκαν οι δύο από τους τρεις στόχους, υπάρχει ο ΥΠΕΡ-ΣΤΟΧΟΣ!

Το newspao.gr προσαρμόζει το ρεπορτάζ από τον περασμένο Ιούνιο με την ανανέωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα σημερινά δεδομένα!

Όπως είχατε διαβάσει στο newspao.gr στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, διοίκηση και προπονητής συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2024 θέτοντας τρεις στόχους για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ποιοι ήταν αυτοί οι στόχοι; Είσοδος στους ευρωπαϊκούς ομίλους, τελικός Κυπέλλου Ελλάδος, 1η ή 2η θέση στο πρωτάθλημα!

Όπως βλέπετε, οι δύο από τους τρεις στόχους έχουν χαθεί, ωστόσο, δεν περίμενε κανείς πως η ομάδα θα κάνει (υπερ)πρωταθλητισμό στον πρώτο γύρο!




Αναφορικά με την Ευρώπη, δόθηκαν ελαφρυντικά στον προπονητή. Δύσκολη κλήρωση (σ.σ Σλάβια Πράγας), αισχρή διαιτησία τόσο στην Τσεχία όσο και στη ρεβάνς της Λεωφόρου, απουσίες λόγω ιού. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη δεν κλόνισε σε καμία περίπτωση την εμπιστοσύνη της διοίκησης στον προπονητή με την επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου να είναι ακόμα «νωπή» στο μυαλό όλων!

Στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ παρά την προσπάθεια των «πρασίνων» στο 2ο παιχνίδι της Λεωφόρου να ανατρέψουν το «2-0». Το λάθος του Βαγιαννίδη στην Τούμπα αποδείχθηκε καθοριστικό στη σειρά των δύο αγώνων με τους «ασπρόμαυρους». Χάθηκε και ο δεύτερος στόχος, κυρίως, λόγω του μικρού ρόστερ που σχεδίασε το καλοκαίρι ο προπονητής. Αλλά και πάλι, υπήρχε ελαφρυντικό για τον Γιοβάνοβιτς, καθώς εκείνο το διάστημα η ομάδα ήταν πρώτη.

Ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να αισθάνεται άνετος στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για την επίτευξη του ΥΠΕΡ-ΣΤΟΧΟΥ, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα εμφανιζόταν από το καλοκαίρι μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου στην 1η θέση της βαθμολογίας και παίζει δυνατά στο… κόλπο για τον τίτλο του πρωταθλητή.




Βέβαια, η καθυστέρηση στις μεταγραφές και οι φτωχές επιδόσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών έχουν φέρει έντονο προβληματισμό στις τάξεις των ανθρώπων της ομάδας. Ο Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, θα δώσει κι αυτός εξετάσεις τους υπόλοιπους μήνες. Θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα, θα φέρει απλά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League που θα «διασώσει» το εν εξελίξει πρότζεκτ ή θα αποτύχει κάνοντας το 0/3 τη φετινή πορεία;

Εννοείται πως ό,τι κι αν συμβεί στον Παναθηναϊκό, ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να είναι ο προπονητής της επόμενης σεζόν, μιας και η ομάδα άρχισε να θυμίζει όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, κανονικό… Παναθηναϊκό!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News