Γιώργος Παπαγιάννης: Ο “πύργος” της νέας εποχής

Γιώργος Παπαγιάννης: Ο “πύργος” της νέας εποχής

Όταν επενδύεις σωστά και έγκαιρα δεν αργεί η στιγμή της δικαίωσης. Και στην περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός έχει χτυπήσει πραγματικά… φλέβα χρυσού!

Επί ημερών Πεδουλάκη, οι “πράσινοι” είχαν αποκτήσει έναν 17χρονο σέντερ, με μεγάλες προοπτικές. Δύο χρόνια πριν είχε γίνει ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε στην Α1, με το Περιστέρι να δέχεται το… δώρο του Ολυμπιακού, που δε θέλησε να επενδύσει πάνω του. Για λίγο έμεινε στις ΗΠΑ, όμως το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού τον έκανε να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και η… ανηφόρα έχει ήδη ξεκινήσει.

[ads2]

Ο 19χρονος -πλέον- γίγαντας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου στην ηλικία του. Αν εξελιχθεί, όπως αναμένουμε, θα αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο ψηλό του ελληνικού μπάσκετ και τον νέο “πύργο” της Εθνικής μας ομάδας. Τα στοιχεία που διαθέτει στο παιχνίδι του είναι εντυπωσιακά.

Βλέπει τον κόσμο από τα 218 εκατοστά και διαθέτει εξαιρετική επαφή με το καλάθι. Παίζει πολύ καλά στο low post και δύσκολα μπορεί να κοπεί χωρίς βοήθειες. Παράλληλα, είναι καλός πασέρ, φοβερός ριμπάουντερ και έχει εξαιρετικό τάιμινγκ στο μπλοκ. Το κορμί του το δουλεύει συνεχώς και δεν είναι τόσο “βαρύς” αν αναλογιστούμε το ύψος και το γιγαντιαίο του σκαρί.

Η συνύπαρξή του με τον Ραντούλιτσα αναμένεται να αποβεί ευεργετική στην εξέλιξη της καριέρας του. Είναι σέντερ, που προορίζεται για την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ήδη βολιδοσκοπείται από τους περισσότερους αμερικανούς σκάουτερ. Η πόρτα του ΝΒΑ θα ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά αυτό δεν το σκέφτεται καν ακόμα. Προτεραιότητά του είναι να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό!

Φέτος ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τον έχει σε πρώτο πλάνο και του δίνει μεγάλες ευκαιρίες. Γι’ αυτό, εξάλλου, έριξε… πόρτα στα μεγαλύτερα αμερικανικά κολέγια που τον διεκδικούσαν με πάθος! Στην Α1 έχει παίξει σε 17 παιχνίδια και έχει κατά μέσο όρο 6.7 πόντους (63% ελεύθερες βολές, 69% δίποντα), 2.8 ριμπάουντ, 0.9 κοψίματα, 0.6 ασίστ και 7.7 βαθμούς στο ranking, παίζοντας 11 λεπτά κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Έχει και 6 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, με απολογισμό 1.5 πόντο και 1.7 ριμπάουντ.

Το μέλλον είναι όλο μπροστά του. Η προσήλωσή του είναι μεγάλη και η εξέλιξη ραγδαία. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει.

superbasket.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News