Γιατί άρχισε και πάλι ομάδα να θυμίζει...

Γιατί άρχισε και πάλι ομάδα να θυμίζει...

[ads]

Ο Παναθηναϊκός που στο Περιστέρι θύμισε και πάλι ομάδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης που στοχεύει να πάρει το μέγιστο από όλους του τους ποδοσφαιριστές και… το «θηρίο» που θα ξυπνήσει.  Γράφει ο Γιάννης Σαπουντζάκης.

[ads2]

Γέλασε και λίγο το χειλάκι μας λοιπόν, γιατί η αλήθεια είναι πως η νίκη στο Περιστέρι είναι πολύ σημαντική. Θα αποδειχθεί ακόμα πιο σημαντική αν ο Παναθηναϊκός φύγει με το διπλό και από τη Λάρισα την προσεχή Κυριακή. Έτσι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει πετύχει τον πρώτο του στόχο στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας, που δεν ήταν άλλος από τις τρίτες νίκες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι και τη διακοπή των Χριστουγέννων. Φυσικά και δεν ξεχνώ την αναμέτρηση για το Κύπελλο απέναντι στον Απόλλωνα αλλά εκεί τα πράγματα, δυστυχώς, δεν είναι μόνο στα «χέρια» της ομάδας πλέον.

Για να επιστρέψουμε όμως στο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός άρχισε και πάλι να θυμίζει ΟΜΑΔΑ. Το είπε και ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς, το είχε πει και στην επίσημη παρουσίασή του στο Κορωπί. Θέλει το «τριφύλλι» να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Να ξέρει ο κάθε παίκτης ποιος είναι ο ρόλος του στο γήπεδο και ακολουθεί ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Αυτό, αρχίζει σιγά σιγά να βγαίνει στο γήπεδο αν και το τονίζω πως θα χρειαστεί αρκετός καιρός και αρκετή δουλειά από τον Έλληνα τεχνικό προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που αφήνει η αναμέτρηση στο Περιστέρι, είναι η παρουσία του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός που το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο στόχαστρο, δικαίως ή όχι είναι μία άλλη συζήτηση, πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής μία εξαιρετική εμφάνιση και ήταν εκ των κορυφαίων για το «τριφύλλι». Είναι αυτός που «σερβίρει» το γκολ στον Μπεργκ ενώ τρέχει και πρεσσάρει ασταμάτητα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Τα τελειώματα του μπορεί να μην είναι τα ιδανικά για μία ακόμα φορά, όμως αυτό ήταν κάτι γνωστό από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι βέβαιο, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει πει, πως θεωρεί το ρόστερ ποιοτικό και στόχος του είναι να πάρει από κάθε παίκτη το μέγιστο που μπορεί. Αυτό θα είναι και ένα από τα μεγαλύτερη κέρδη πρώτα από όλα για την ομάδα και μετά για τον ίδιο.

Κλείνοντας, ήθελα να γράψω και δύο λόγια για τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός είναι βέβαιο πως δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Για να ακριβολογούμε ίσως διανύει και την χειρότερη από την ημέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σε αυτό το «φεγγάρι» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μονάδες στην ομάδα και αυτό δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν. Ο Μάρκους με κάποια διαλείμματα ξεκούρασης και αποφόρτισης θα είναι και πάλι αυτός που όλοι ξέρουμε. Το «θηρίο» τότε θα ξυπνήσει και έχει να δώσει ακόμα πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από τον τρόπο με τον οποίο τελειώνει τη φάση στο γκολ που πετυχαίνει, δείχνει την πίεση που έχει συσσωρευτεί μέσα του και που είναι βέβαιο πως θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργητική για την ομάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News