Γιαννακόπουλος: «Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία» (vid)

Γιαννακόπουλος: «Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία» (vid)

Στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία του κορονοϊού και στον τομέα των κλινικών μελετών, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ και Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θετική εξέλιξη ήταν η εξαίρεση των εμβολίων από τη φαρμακευτική δαπάνη, ο τριπλασιασμός του συντελεστή υπερέκπτωσης για επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη, καθώς και ο συμψηφισμός του clawback με επενδυτικές δαπάνες, μεταξύ των οποίων και για κλινικές μελέτες.

Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης έχουν δρομολογηθεί 250 εκατ. ευρώ για τον συμψηφισμό του clawback, για την περίοδο 2021 – 2023.

Παράλληλα, με την εισαγωγή της ρήτρας συνυπευθυνότητας με την Πολιτεία στο clawback και μέσα από τις παρεμβάσεις που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Υγείας, η βιομηχανία ευελπιστεί να υπάρξει σημαντική μείωση στα ποσά των υποχρεωτικών επιστροφών.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News